BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TDH CHPye yeşil ışık yaktı

TDH Zonguldak İl temsilcisi Harun Akın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olmasını, ülke için önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP 22. Dönem Milletvekili ve TDH Zonguldak İl temsilcisi Harun Akın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olmasını ülke için önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek, “CHP İl ve İlçe başkanlarına CHP’yi herkese açın talimatı çok önemlidir. TDH bu önemli gelişmeleri yok sayamaz mutlaka değerlendirmelidir” dedi.

Harun Akın yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin CHP’den ayrılış sebeplerinin herkes tarafından bilindiğini belirtirken, olanların geçmişte kaldığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesinin hem ülke hem de kendisi için önemli bir gelişme olarak değerlendiren Akın, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun CHP kurultayında yaptığı konuşma ile katıldığı programlarda yaptığı konuşmalarda, CHP il ve ilçe başkanlarına CHP ’yi herkese açın talimatı çok önemlidir. TDH bu önemli gelişmeleri yok sayamaz mutlaka değerlendirmelidir. Yalnız şu da bir gerçektir ki, TDH 81 ilimizde örgütlenmiş olup 12 Haziran’da partileşme sürecini resmi olarak yerine getirecek bir siyasi harekettir.

TDH ülkemizde değişim talebi ile ortaya çıkmış genel başkanı, genel merkezi, il başkanları, ilçe ve belde başkanları, köy temsilcileri, gençlik ve kadın kolları olan bir siyasi harekettir. Tüm bu gelişmeleri yönetimlerimizde konuşuyoruz. Bundan sonra atılacak adımları takip ediyoruz” dedi.

4 Haziran’da il başkanları toplantısı olduğunu vurgulayan Akın, 12 Haziran’da daha önceden alınmış parti kurma kararı olduğunu yineledi. En doğru kararın verileceğine inandığını belirten Akın, şöyle devam etti:
“Her şeyi konuşacağız ülkemiz için ne doğru ise onu yapacağımıza inanıyorum. Ben şahsım olarak TDH'ye, derdimiz Zonguldak anlayışı ile katıldım. Yine bu anlayışımı koruyarak ilim için ülkem için ne doğru ise onu yapmaya çalışacağım.”