BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Giresunda yol açma çalışması sürüyor

Giresun'da, Gemiler Çekeği Mahallesi Sagae Caddesi'ni, İzel Sokak'a bağlayacak olan yol açma çalışması sürüyor.

Abone ol

Çalışmaları yerinde inceleyen Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karabıçak Gemiler Çekeği Mahallesi Sagae Caddesi'ni İzel Sokak'a bağlayacaklarını ifade etti.

Burada 5 parselin ve üzerindeki evlerin kamulaştırmasını yaptıklarını da belirten Karabıçak, "Bildiğiniz gibi bu bölgede daha önce yangın olmuştu ve müdahale etmekte oldukça zorlanılmıştı. Mahalle sakinleri için ciddi bir tehlike söz konusuydu. Yaptığımız bu çalışma mahallemize hem huzur getirecek, hem rahat bir nefes aldıracak, hem de bölge ulaşımını kolaylaştıracaktır. Biz Gemiler Çekeği camiinin arka kısmında kalan bu yolu açtığımızda ve caminin restorasyonu yapıldığında bu bölge kentimize görsel anlamda bir artı kazandıracaktır" dedi.

Mahallelerine yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Mahalle muhtarı Hüdavendigar Küçük ise, "Sagae Caddesini İzel Sokak'a bağlayan bu çalışma ve yapılan kamulaştırma mahallemiz için büyük bir kazançtır. Bu sayede kolaylaşacak olan ulaşımın yanı sıra; çevresi de daha düzenli olacak olan ve yapılacak restorasyon ile 60 yıldır onarım yüzü görmeyen camimiz halkımıza daha iyi hizmet verecektir.

Ben bu çalışmaları mahallemize kazandıran ve sorunlarımızla her zaman yakından ilgilenen
Belediye başkanımız Sayın Kerim Aksu'ya ve Başkan yardımcımız Sayın Sedat Karabıçak'a tüm mahalle sakinleri adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.