BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partiden Haşim Kılıça sert tepki

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın referandum paketine ilişkin açıklamaları AK Parti'de rahatsızlık yarattı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın görüş beyan etmesinin ihsası rey olduğunu öne sürerek, "Haşim Kılıç, ihsası reyde bulunmuş ve suç işlemiştir. Burada büyük bir hukuk skandalı var. Anayasa Mahkemesi hukuka en fazla riayet etmesi gereken kurum" dedi.

Bursa'da yerel bir televizyonda programa katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa değişikliği ve referandum sürecine ilişkin yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirdi.

SUÇ İŞLEMİŞTİR

Haşim Kılıç'ın referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerine cevap veren Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi Başkanı bu konuda görüş belirtemez. Neden? oy verecektir, müzakereye katılacaktır. Görüş beyan etmesi ihsası reydir. Şu anda sayın Haşim Kılıç ihsası rey'de bulunmuştur ve suç işlemiştir. Kabul edilebilir bir şey mi? Yani, sen ceza reisisin, önüne gelecek ben üç tane sanığı cezalandıracağım, diğerlerini berat ettirecem diyorsun. 

 NE DEMİŞTİ?
''Tamamını iptal etmek gibi birşey söz konusu değil. 4-5 madde ile ilgili görüşülecek. Kurulun takdiridir. Gerekli değerlendirmeyi kurul yapacaktır''  

ANAYASA MAHKEMESİ YOL KESEMEZ

Burada büyük bir hukuk skandalı var ve Anayasa mahkemesi bu hukuka en fazla riayet etmesi gereken kurumdur. Bu kurumun başkanı olarak bunu hasasiyetle gözetmesi gereken kişi, ihsası rey'de bulunmuştur. Şimdi Anayasa değişikliği artık halka gidiyor. Anayasa Mahkemesi, bir değişiklik halkın huzuruna gidecekse, halktan onay alacaksa, uzlaşmayı vatandaş temin edecekse, Anayasa Mahkemesinin görevi bunun halka gitmesini temin etmektir. Yol kesmek değildir. Anayasa Mahkemeleri yol kesmez. Mahkemeler yol kesmez, yolu başkaları keser ama hukuka uyarlar" diye konuştu.