BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Seferhisarda toplu sözleşme sevinci

Seferihisar Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında mart ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Abone ol

Seferihisar Belediyesinde çalışan 109 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Mutuoğlu tarafından imzalandı.

Başkan Soyer, imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesinin Seferihisar Belediyesinde çalışanlar için bir milat olduğunu ifade etti.

Sözleşmeyle ''eşit işe eşit ücret'' ilkesini hayata geçirme yolunda önemli mesafe kaydettiklerini dile getiren Soyer, şöyle konuştu:

''Bu imza hepimizin onuru. İmzaladığımız her maddenin sonuna kadar arkasındayız. 20 senenin çarpıklığını bir senede gidermek mümkün olmuyor ama bir senede büyük aşama kaydettik. En önemlisi eşit işe eşit ücret sloganıyla yola çıkmamızdı. Önümüzdeki sene çok daha fazlasını yapacağız. Türkiye'ye örnek bir Seferihisar hazırlıyorsak, önce buna belediyeden başlayacağız. Sözleşme hepinize hayırlı olsun.''

''SENDİKASIZ İŞÇİ KALMAYACAK''

Soyer, belediye yönetimi olarak çalışanların örgütlenme hakkına önem verdiklerini ve hiçbir çalışanı bir diğerinden ayrı tutmadıklarını ifade ederek, bu kapsamda dün son olarak 28 işçinin daha sendikalı olduğuna işaret etti.

Belediyeye bağlı şirketlerde sendikasız çalışmak durumunda kalan çalışanların sıkıntısını anladığını ve en kısa zamanda buna da çözüm üreteceklerini belirten Soyer, ''Bu bugün için aşamadığımız bir konu ama ben biliyorum ki belediyede sendikasız kimse kalmayacak. Belediyeye bağlı şirkette çalışan arkadaşlarım için de süreci en kısa zamanda başlatıyoruz'' dedi.

Belediye İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Mutuoğlu da belediyede çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğine işaret ederek, imzalanan sözleşmeyle bunu gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

Toplu iş sözleşmesiyle ücretlerin, maaşlar dikkate alınarak yüzde 35, yüzde 23, yüzde 5 ve yüzde 2 oranlarında artırıldığı bildirildi.