BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müebbet kararı mahkemeyi karıştırdı

Cinayetten yargılanan sanık, müebbet hapse çarptırılınca mahkeme salonunu birbirine kattı.

Abone ol

Rize'de kaçırmak istediği kızın abisini öldürüp babasını da yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırılınca mahkeme salonunu birbirine kattı. Sanık bölümünün bulunduğu korkulukları kıran Zenginal'i salonda bulunan jandarma ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki yapılan duruşmaya, eniştesinin kız kardeşi F.A.'yı ikinci kez kaçırmak istediği sırada kızın abisi Ömer Ardıç'ı (35) öldürmek, babası Mustafa Ardıç'ı yaralamak, kaçırmak istediği F.A.'yı hürriyetten yoksun bırakma suçlarından tutuklu yargılanan Osman Zenginal (38) ile, olay sırasında Zenginal'e yardım ettikleri ileri sürülen kardeşi Şahin Zenginal ve akrabaları Hasan Zenginal hazır bulundu.

Savunmasında Ömer Ardıç'ı akrabası Hasan Zenginal'ın vurduğunu iddia eden sanık, mahkeme heyetinden beraatini talep etti. Olayla ilgili hiçbir bağlantılarının bulunmadığını iddia eden Şahin ve Hasan Zenginal ise suçlamaları reddetti. Olayla ilgili tarafların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, Osman Zenginal'in silahla adam öldürmek, yaralamak ve kişiyi hürriyetten yoksun bırakma suçlarından, Hasan Zenginal ve Şahin Zenginal'in de olaya yardım ve kişiyi hürriyetten yoksun bırakma suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Bunun ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Osman Zenginal'i adam öldürmek suçundan müebbet hapis ve F.A.'yı 2 kez hürriyetten yoksun bırakma suçundan ise 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Olaya yardım eden kardeş Şahin Zenginal ise 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran heyet, Hasan Zenginal'e de 10 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyetinin müebbet kararından sonra çılgına dönen Osman Zenginal, mahkeme salonunu birbirine kattı. Sanık bölümünün bulunduğu korkulukları kıran Zenginal'i salonda bulunan jandarma ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

Tutuklular daha sonra Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.