BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbulun suyu billur gibi!

Yaşamın ve sağlığın temel gereksinimi olan Su, “Su ve Sağlık Sempozyum”unda masaya yatırıldı.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, GATA ile Eğitim, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın organize ettiği “Su ve Sağlık Sempozyumu”, önceki gün Ankara Hilton Otel’de düzenlendi.

Yeryüzü yaşamının temel hayat kaynağı olan suyun yönetiminden, arıtma teknolojilerine ve kriz anlarında stratejik hale gelişine kadar birçok konuda uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla irdelendiği sempozyumun dikkat çeken sunumlarından biri de İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı “İstanbul’da İçme ve Kullanma Sularının Mikrobiyolojik Durumu” konulu sunum oldu.

İSTANBUL’UN ŞEBEKE SUYU TERTEMİZ!

Haziran 2009’da TÜRKAK tarafından akredite edilen İBB Hıfzıssıhha Laboratuarlarında elde edilen veriler ışığında yapılan sunumda, İstanbul’a su sağlayan barajlarda her hafta düzenli olarak alınan numunelerin mikrobiyolojik incelemesinin yapıldığı belirtildi. Sunumda İstanbul’un şebeke ve kullanma suyu hakkında verilen bilgilerden bazıları şöyle:

Çalışmada 1299 adet içme, kullanma ve şebeke suyu numunesi incelenmiştir. (şebeke suyu 305 numune, içme suyu 288 numune, kullanma suyu 706 numune) İnceleme için laboratuarlarımıza getirilen içme sularının

% 77,4’ünde bakteriye rastlanmamış olup, % 22.6’sında ise bakteriye rastlanmıştır. İnceleme için laboratuarlarımıza getirilen kullanma sularının % 60,5’inde bakteriye rastlanmamış olup, % 39.5’inde ise bakteriye rastlanmıştır. İnceleme için İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, İBB ekipleri tarafından farklı noktalardan alınarak laboratuarlarımıza getirilen toplan 305 şebeke suyu numunesinde herhangi bir bakteriye rastlanmamıştır.

DEPO TEMİZLİĞİ YAŞAMSAL ÖNEME SAHİP!

İstanbul’a su sağlayan baraj göllerinden alınan numunelerin temiz çıktığı araştırmalarda, diğer içme ve kullanma suyunda çıkan bakterilerin ise çoğunlukla, apartman ve benzeri yapılarda bulunan ve düzenli olarak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmayan su depolarından kaynaklandığı uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir.

İSTANBUL’UN ŞEBEKE SUYU İNCELEMESİ 3 KOLDAN YAPILIYOR

2009 yılı içerisinde TÜRKAK tarafından akredite edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hıfzıssıhha Laboratuarları, halk sağlığı adına hayati öneme sahip olan Şebeke Suyu Mikrobiyoloji incelemelerini sürdürüyor. İSKİ ve Refik Saydam Hıfzıssıhha laboratuarlarıyla birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında, İstanbul’a şebeke suyu sağlayan barajlardan alınan su numuneleri mikrobiyolojik incelemeye tabi tutuluyor. Her hafta düzenli olarak numune alış ve inceleme işlemleri ise ilgili kurumlar tarafından gerçekleştiriliyor.