BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Hırsız imamdan helallik istedi

Konya'da, bir caminin alemlerini çalan şahıs, korkulu rüyalar görünce vicdan azabı çekerek polise teslim oldu.

Abone ol

 Suçunu itiraf eden şahıs, cami imamından da helallik istedi.

Edinilen bilgiye göre. Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde Tek Muradiye Camii'ne 24 Nisan tarihinde Müftülük tarafından gönderildiğini söyleyerek gelen Mahmut Y. (37), minare ve kubbelerde temizlik yapacağını belirterek cami imamı Alaaddin Erden'den izin istedi. Öğle namazına kısa bir süre kala gelen kişi, cami imamının Müftülük ile görüştükten sonra izin verebileceğini anlatmasına rağmen cemaat namaza durduktan sonra 3 küçük kubbedeki alemi çalarak kayıplara karıştı. Kubbelerdeki alemlerin çalındığı fark eden cami imamı ise olaydan sonra hırsızın yakalanması için polise başvurdu.

KÖTÜ RÜYALAR GÖRDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızı yakalamak için çalışmalarını sürdürürken dün akşam polis merkezine giden bir kişi alemleri çaldığını söyleyerek polise teslim oldu. Mahmut Y, gece uykudan kabuslarla uyandığını ve kötü rüyalar gördüğünü, bu nedenle vicdan azabı çektiğini belirterek suçunu itiraf etti.

Teşhis için polis merkezine giden imam Alaaddin Erden'in teşhis ettiği şahıs, imamdan hakkını helal etmesini istedi. İmam Alaaddin Erden, "Hata yaptığını, büyük günah işlediğini, vicdanının kendisini rahat bırakmadığını, çok rahatsız olduğunu söyledi ve helallik istedi. Ben de hırsızlık yapmanın günah olduğunu ve helal kazanç sağlaması gerektiği uyarısında bulundum" dedi.

Çaldığı 3 alemi 100 TL'ye sattığı öğrenilen Mahmut Y., Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.