BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.412,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu u soyadıyla vurdu

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 ay içinde yerim dar diyerek bu işi yapamayacağını iddia etti.

Abone ol

Partisinin il teşkilatı tarafından Taksim Otelde düzenleğini ''Türkiye Buluşmaları'' etkinliğinde konuşan Kılıç, CHP'nin yeni genel başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi. 

Kılıçdaroğlu'nun giydiği gömleğin arkasında duramayan biri olarak niteleyen Kılıç, "Giydiği gömleğin bile arkasında duramayan bir adam olamaz bizim rakibimiz. Biz şunla bunla değil. Göreceksiniz 3 aya kadar önce yenim dar diyecek. Yen verecekler geniş geniş sonra yerim dar diyecek göreceksiniz. Soyadı Kılıçdar bir kere. Soyadında darlık var. Yapamayacak yürütemeyecek bu işi." dedi.

Türkiye'nin yine bir koalisyon hükümetine gitmesi ve CHP ve MHP'nin bir ucundan bulaşması halinde Türkiye'de yaşanacak olan şeylerin belli olduğunu belirten Kılıç, "Kıtlıklar, kuyruklar, yeniden İMF ile stand by anlaşmaları. Yeniden batık bankalar, ihale vurgunları, yeniden derenin suyunu milletin değirmeninden alıp kendi değirmenine döndürme operasyonu. AK Parti başka, AK Parti değişik çünkü başımızda adam gibi bir adam var. Recep Tayyip Erdoğan var. Biz şehit cenazelerinde slogan atmaktan medet uman bir genel başkanla çalışmıyoruz. Birileri fazladan birkaç milletvekili kazanabilmek için şehit cenazelerinde slogan atabiliyorlar." diye konuştu.

MHP ve CHP'nin birbirlerinden farkı olmadığı görüşünü savunan Kılıç, milletin yaşananların iyi bir şekilde farkında olduğunu, ne olup bittiğini bildiğini vurguladı. CHP sözcülerinin Anayasa değişikliği yapıldığı sırada yaptığı açıklamalarda, AK Parti'nin anayasa yapamayacağını söylediğini hatırlatan Kılıç, "Çünkü kediye ciğer teslim edilmez dediler. Atasözü doğru kediye ciğer teslim edilmez. Ama bizim için doğru değil. İşte kediye ciğer emanet edilmeyeceği içindir ki bu millet tam 60 senedir CHP'ye iktidar emanetini vermemiştir vermeyecektir." şeklinde konuştu.