BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

İsmet İnönü inadı 99 sene yaşattı!

Menderes'in ışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun torunu anlattı: Anneannem İsmet İnönü ölmeden canını vermedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Adnan Menderes'le birlikte idam edilen Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun torunu Aslan Fatin Yener, Radikal'den Begüm Soydemir'e konuştu. Yener, Fatin Rüştü Zorlu'nun annesi  Güzide Zorlu'nun 'İsmet İnünü ölmeden ölmeyeceğim dedi ve o dirençle iki kanser atlattı' dedi...

Dışişleri eski Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun torunu Aslan Fatin Yener sorulara şöyle yanıt verdi:

Politikadan uzak durdunuz ama ne işler yaptınız, ne okudunuz?

Yurtdışında işletme okudum, geldim, borsada çalıştım. ilk 50 broker'ın içindeyimdir. Çok yeniydi o zaman. Sonra gel çalış nereye kadar dedim, bir anda bıraktım. Bir dönem kafe oldu, sonra onu da kapattık.Şimdi düşünüyorum, galiba ben bilinçaltında hep bu kanserden korkuyordum aslında.

Bu kanser derken...

3 Kasım'da testis kanseri teşhisi kondu bana. Ama eşime iki yıldır diyordum, bende bir şey var diye. Çünkü kendime çok iyi baktığım için grip bile olmazdım, ufak ufak hastalanmaya başladım.

Bunu hissedip mi emekli ettiniz kendinizi?

Bütün akrabalar öyle, kanserden ölmeyen yok  dedem dışında. Benimki dünyada olabilecek en iyi kanserlerden biri ama 10 yıl içinde tekrarlama olasılığı var. Ve benim hasta olmam milyonda bir görülecek şey, ne diyorum size! Ben hasta Galatasaraylıyım, yurtdışına falan da maçlarına giderim habire. Kaç kere futbolcuları havaalanında tost yerken görüp şaşıran biriyim. Benim gibi sağlıklı yaşayan insan bulamazsınız. Ama genetik faktörler işte. Annem kolon kanserinden öldü, gerçi biraz da isteyerek vefat etti. Hayatınızda tanıyabileceğiniz en muhteşem insanlardan biriydi. Kemoterapiyi kabul etseydi hala yaşıyor olabilirdi. Ama doktorlar bunu teklif ettiğinde annem şöyle bakmış, "Dans edemiyorum ya, bikini giyemiyorum, yaşasam ne olacak!" demiş. Bu arada yaşı da 70. Bana ölümünden sonra doktoru anlattı bunu. Babam akciğer kanserinden vefat etti. nneannem de öyle. Güzide Hanım (Güzide Zorlu, Fatih Rüştü Zorlu'nun annesi) 'İsmet İnönü ölmeden ölmeyeceğim' dediği için o dirençle iki kanser atlattı ve gerçekten Önünü öldükten sonra 78'de vefat etti. Ama onu da kanserler çok yıprattı.

Gerçekten bu inatla mı yaşadı sizce?

Tabii. Korkunç bir nefret. Çünkü İnönü, Pandora'nın kutusunu açan adam. Güzide Hanım öldüğünde 99 yaşındaydı resmi kayıtlara göre, aile 102 olduğunu söyler. İnönü son  dakika idamları durdurmak için bir şeyler yapmış, evet ama çok geç. Ben Romalılara diyorum ki işte İsa budur, sonrada da diyorum ki ama n'olur asmayın. Çok geç! Ama ben onun gibi değil, bu hastalıktan sonra da özellikle bir Vespa'm var, 20 liralık benzin koyuyorum, bir ay yetiyor. Bol bol yürüyüş yapıyorum. Zaten yakında gidip Kanada'da yaşayacağım büyük ihtimalle. Rahat, huzurlu bir hayat var orada. Burada Vespa'yla dışarı çıkıyorum, defalarca ölüm tehlikesi atlatıyorum. Şu an baktığımda Türkiye'yi, ilerisini göremiyorum. İşte, son olarak CHP'nin başına muhteşem bir ikinci adam geçti. Muhteşem bir ikinci adam...