BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Filistinde tüp faciası

Mısır'la sınır bölgesi Refah'taki tünellerden birinde kaçak sokulan gaz tüpünün patlaması sonucunda 6 Filistinli öldü...

Abone ol

Gazze'deki Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri Başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn, gaz tüpünün tünellerde çalışanların bulunduğu sırada patladığını ve yaralananlardan üçünün durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Gaz tüpleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı kuşatma nedeniyle sınırlı şekilde akaryakıtın girdiği bölgede tünellerden kaçak yollarla getirilen mallardan biri.

Zaman zaman akaryakıt darboğazı nedeniyle bölgenin elektrik ihtiyacının yaklaşık üçte birini sağlayan elektrik santralının çalışmaması ve elektrik kesintileri nedeniyle, birçok Gazzeli, elektrik ve diğer akaryakıt sıkıntısına çare bulmak amacıyla tünellerden getirilen jeneratörleri ve yakıtı kullanıyor.

Gazze'deki insani yardım kuruluşlarından olan, kökü II. Dünya Savaşı'na dayanan İngiliz hayır kurumu Oxfam International, çoğu standartlara uymayan jeneratörlerden kaynaklanan ölümlü kazaların çoğalması üzerine, geçen günlerde başka enerji araçları ve yakıtların nasıl daha güvenli kullanılacağı yolunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kampanya başlatmıştı.