BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TEDAŞ'a vatandaştan gece baskını

Adana'da sık sık elektrikleri kesilen mahalle sakinleri, 50 kişilik bir grupla gece yarısı TEDAŞ binasına gelerek protesto gösterisi yaptı.

Abone ol

Adana'da, aşırı elektrik kullanımı nedeniyle patlayan trafolar ve meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileri, vatandaşı isyan ettirdi.
Bir haftadan bu yana elektrikleri çok sık kesilen merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi sakinleri, daha fazla dayanamayarak gece yarısı önce TEDAŞ İl Müdürlüğü önünde, sonra da mahallede protesto gösterisi yaptı.

Yaklaşık 50 kişilik bir grupla TEDAŞ İl Müdürlüğü önüne gelen grup, burada güvenlik görevlileri ile tartışarak bir yetkili ile görüşmek istediklerini belirtti. Aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, yetkilinin mahallelerinde inceleme yaptığını öğrenince TEDAŞ önünden ayrılarak eyleme mahallede devam etme kararı aldı. Grup adına TEDAŞ önünde açıklama yapan mahalle sakinlerinden Mustafa Erol, iki haftadır gelip gitmelerine rağmen yalnızca, 'Yoğunluk var hatlar kaldırmıyor' şeklindeki cevapla yetinmek zorunda kaldıklarını öne sürdü.

MAHALLE SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Mahalle sakinlerinin TEDAŞ yetkilisi ile görüşmek için evlerine dönmesiyle tüm mahalle sokağa dökülerek eylem yaptı. Bir kadın ve üç kızı balkondan eyleme katılırken, karanlığa bürünen mahalleden, "Vur vur inlesin TEDAŞ dinlesin" ve "TEDAŞ istifa" şeklinde sloganlar yükseldi. Evlerinde sıcaktan duramadıklarını belirten mahallenin erkekleri ise tişörtlerini çıkararak ismi öğrenilemeyen TEDAŞ yetkilisi ile tartışmaya başladı.

Zaman zaman yükselen tansiyon nedeniyle çok sayıda polis vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı. Alınan tedbirler başka olayların yaşanmasına engel olurken, mahalle sakinleri, arızayı gidermek için gelen TEDAŞ ekibinin geçici çözüm bulduğunu ileri sürerek elektriği açmasına engel oldu. TEDAŞ yetkilisinin kabloların büyük yatırımlar neticesinde yer altına alındığını, yeni trafolar yapıldığını, bu sorunun bir hafta sonra sona ereceğini söylemesine rağmen ortam sakinleşmedi.

Uzun tartışmalar sonunda polis nezaretinde mahalleden ayrılan TEDAŞ yetkilisi, yaz aylarında yaşanan elektrik kesintisi ve trafolarda çıkan arızaların aşırı yüklenmeden kaynaklandığını, yüklenmenin de özellikle klima kullanımındaki artış sebebiyle meydana geldiğini belirtti.