BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz suçundan kurtuldu

Lise öğrencisine tecavüz etti. Tecavüz sonrası eşini boşadı ve...

Abone ol

İzmir'in Urla İlçesi'nde lise öğrencisi 18 yaşındaki T.K.'ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan, daha sonra tahliye olan evli belediye otobüsü şoförü 38 yaşındaki Hamza Güçlü, eşinden boşanıp, genç kızla evlendiğini gösteren cüzdanı, makeme heyetine sununca dava düştü. İkili adliyeden el ele çıkıp ayrıldı.

Olay, geçen yıl Aralık ayında Urla Zeytinalan Mahallesi'ndeki meslek lisesinde okuyan T.K.'nın hamile kalmasıyla ortaya çıktı. Okula giderken tanıştığı belediye otobüsü şoförü Hamza Güçlü'nün kendisine ormanlık alanda tecavüz ettiğini ve kimseye söylememesi için de tehdit ettiğini ileri süren T.K.'nin ailesi jandarmaya başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Güçlü'yü gözaltına aldı. İfadesinde suçlamaları reddeden ve T.K.'yle kendi isteğiyle birlikte olduğunu söyleyen Güçlü sevkedildiği adliyede tutuklandı. 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hamza Güçlü, genç kızı sevdiğini ve onunula evleneceğini söyledi. İlk duruşmada Güçlü, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Dava sürerken T.K. da bebeğini doğurdu, iddiaya göre de ailesi kendisini dışladı.

Bugün yapılan son duruşmaya birlikte gelen Hamza Güçlü ile T.K., evlendiklerine dair evlilik cüzdanını mahkeme heyetine sundu. Mahkeme heyeti de Güçlü'nün, yargılandığı davayı düşürüp, ceza vermedi. İkili adliyeden el ele çıkıp ayrıldı.