BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlunda Ramazan yürüyüşü

Ramazan Beyoğlu'nda bir başka geçiyor. Tıpkı karşılama töreni gibi...

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi bu yıl Ramazan’ı 150. yıl geçidiyle karşıladı. Rengârenk kostümlü ve maskeli sanatçıların yer aldığı, Beyoğlu Belediyesi’nin kuruluşunun 150. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen gösteri, sanatçıların oluşturduğu 100 metrelik kortej, İstiklal Caddesi boyunca bando eşliğinde çeşitli gösteriler sergiledi.

Caddede renkli ve neşeli bir festival atmosferi yaratan yürüyüşe, Büyük Şehir Belediyesi Bandosu, Curcunabazlar ve Semaver Kumpanya Ritm Grubu’na mensup, sayıları 100’e ulaşan geniş bir sanatçı topluluğu katıldı.

Gezi Parkı’nda aynı akşam Ramazan eğlencelerinin ilki başladı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseri ile açılan gece, Rasim Öztekin’in meddah gösterisi, Işıl Kasapoğlu ve Carina Cheres’in “Bir Varmış, Hiç Yokmuş” isimli kukla gösterisi ile devam etti ve Kent Orkestrası’nın konseriyle sona erdi.

Beyoğlu'nda ramazan 2007 nin ikinci açılışı ise Kasımpaşa Kızılay Meydanında Hacivat Karagöz gösterisi,fasıl ekibinin gösterileri ve İsmail Türüt konseriyle devam etti.