BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Garanti artık cepte

Garanti Bankası, bankacılık işlemlerini cep telefonundan yapma olanağı sağladı.

Abone ol

Garanti Bankası, internet üzerinden gerçekleştirilen bankacılık işlemlerinin çoğunun wap veya internet erişimi bulunan tüm cep telefonlarından yapılmasına olanak sağlayan ''cep şubesi''ni hizmete sundu.
    
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Cep Bankacılığı'nın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl Garanti İnternet Şubesinin 10. yılını kutladıklarını, 3,6 milyon aktif internet bankacılığı müşterisinin 1 milyonunun Garanti'yi tercih ettiğini kaydetti.
    
Önümüzdeki 5 yılda cep şubesi ile 2 milyon müşterinin işlem yapmasını öngördüklerini bildiren Özen, dünyada daha yeni yaygınlaşmaya başlayan bu hizmetin tahminlerin çok daha üstünde bir hızda gelişime sahne olacağını vurguladı.
    
Soruları da yanıtlayan Özen, fiziki şubeleşme konusunda ciddi yatırımlar yapmaya devam ettiklerini ve yıl sonunda Garanti'nin şube sayısının 600'e geleceğini belirterek, alternatif dağıtım kanallarına olan yatırımlarının da sürdüğünü söyledi.
     
HER 100 İŞLEMDEN 85'İ İNTERNET VE PARAMATİKTEN YAPILIYOR
     
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil ise internet şubesinin 10 yıllık gelişimini anlatarak, müşteri sayısına göre yüzde 27'lik pay ile pazar lideri olduklarını, ayda 5 milyon tekil ziyaretçileri bulunduğunu bildirdi.
    
2011'de dünya nüfusunda 4 milyar kişinin cep telefonu kullanacağının öngörüldüğüne dikkat çeken Erbil, cep bankacılığında çok büyük bir potansiyel bulunduğunu vurguladı.
    
İnternet üzerinden 200'ün üzerinde işlem yapıldığını, cep şubesi ile bu işlemlerin yüzde 90 civarındaki bölümünün gerçekleştirilebileceğini kaydeden Erbil, ABD ve birçok Avrupa ülkesinde bile bu kadar geniş kapsamda cep telefonu bankacılığı işlemleri yapılmadığını söyledi.
    
Her yerden wap ve internet erişimli cep telefonlarından işlem yapabilme olanağı sağlayan cep şubelerindeki tüm işlemlerin ücretsiz olduğunu belirten Erbil, bu tür işlemlerinin maliyetinin 10 YKr'den daha az olduğunu, dolayısıyla ayda 2-3 kez işlem yapan tipik bir banka müşterisinin bankaya aylık data maliyetinin 50 YKr'dan az olduğunu ifade etti.