BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,44
HABER /  GÜNCEL

Hayır! Deliyim, bırakın beni!

2 kişinin katil. "Deli Mahmut" olarak tanınıyor. Ama raporlar öyle demiyor.

Abone ol

Adana'da akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle tedavisi için tahliye edilen ancak Yargıtay tarafından bu karar bozulup tutuklanan 2 kişinin katil zanlısı 47 yaşındaki Mahmut Bozkurt'un akli dengesinin yerinde olduğu anlaşıldı.

Bozkurt, karara itiraz edip tahliyesini istedi. Nakliyatçılık yapan ve çevresinde ‘Deli Mahmut’ lakabıyla tanınan Bozkurt, 10 yıl önce başka kadınlarla birlikte olduğunu öğrenince kendisine tepki gösteren ikinci eşi 30 yaşındaki Hatice'yi kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. 1998'de 20 yıl hapis cezasına mahkum edilen Bozkurt, 1999'daki Şartlı Salıverme Yasası'ndan faydalanarak 2000’de cezaevinden çıktı.

İKİNCİ CİNAYET

 İlk eşi 44 yaşındaki Emine Keser'le barışmak isteyen Bozkurt, bu barışmaya karşı gelen kayınbiraderi 29 yaşındaki Ahmet Keser'i de 4 Kasım 2002'de tabancayla öldürdü. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 yıl tutuklu yargılanan Bozkurt, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin ‘Akli dengesi yerindedir’ raporuna karşın İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nin ‘akıl hastası’ olduğu yönündeki raporuyla 24 Kasım 2005'te tehlikeliliği ortadan kalkıncaya kadar bir hastanede tedavi altına alınmasına karar verilerek tahliye edildi.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Bozkurt hakkında verilen kararı, iki farklı rapor nedeniyle bozdu. Bozkurt'un Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan rapor alındıktan sonra hukuki durumunun değerlendirilmesini de istedi. Bu karar üzerine Bozkurt kaçma ihtimaline karşı tutuklandı.

‘AKILLI’ ÇIKTI'

Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun raporunda ‘cezai sorumluluğu tamdır’ yönünde gelen rapor karşısında Bozkurt şoke oldu. Raporu kabul etmeyen Bozkurt, “Ben Adli Tıp'a gitmedim. 5 yıldır tutukluyum tahliyemi istiyorum” dedi. Avukatı Nizar Savaş da genel kurulca sanığın gözlem altına alınmadan rapor verildiğini belirtip, yeniden rapor alınmasını istedi. Mahkeme heyeti, avukat Savaş'ın istemini reddederken, Bozkurt'un tutukluluk halinin devamına karar verilip eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.