BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,65
HABER /  GÜNCEL

Arananlar listesindeki 11 isim

Bomba yüklü minibüs olayında soruşturma genişletildi. Arananlar listesi çıkarıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu devam ederken, soruşturma kapsamında 11 kişinin de arandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 11 Eylülde Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta patlayıcı yüklü minibüs bulunmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na, İl Jandarma Komutanlığı'na, Milli İstihbarat Teşkilatı Bölge Başkanlığı'na ve Emniyet Müdürlüğü'ne, 18 kişinin yakalanması için yazı gönderdi.

Talimat doğrultusunda, Sıhhiye'deki çok katlı otoparktaki patlayıcı yüklü minibüste ele geçirilen 3 ayrı cep telefonu içerisindeki sim kartlarda kayıtlı bulunan ve söz konusu telefonları daha önce kullandıkları belirlenen 18 kişinin yakalanması için Başkale ilçesinde operasyon düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyon kapsamında, kimlikleri açıklanmayan 2'si kadın 7 kişi gözaltına alınırken, listede ismi bulunan 11 kişinin yakalanması için operasyonun geniş çaplı sürdürüldüğü belirtildi.

Bu arada, Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları devam eden 7 kişi için Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ek süre talep edilmezken zanlıların terör örgütü PKK ile bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığı ve gerek görüldüğü takdirde Ankara'ya gönderilebileceği ifade edildi.