BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğalgaz faturaları Maliyeye

Bundan sonra Doğalgaz faturaları Maliye'ye ödenecek. İşte nedeni...

Abone ol

700 milyon YTL vergi alacağı olan Maliye Bakanlığı, BOTAŞ müşterilerine ihbarname göndererek doğalgaz ödemelerini BOTAŞ'a değil, Maliye'ye yapmalarını istedi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, bir süre önce vergisini zamanında ödemeyen tüm mükelleflerin alacaklarına el konulması ve mal varlıklarına haciz uygulanması yönünde vergi dairelerine bildirimde bulunarak, borçlu mükelleflerin üçüncü kişilerden alacakları üzerinde haciz işlemlerine başlanması talimatını vermişti. Hazine'nin KİT raporuna göre BOTAŞ'ın, önemli bir bölümü EÜAŞ ve EGO'dan olmak üzere piyasadan 10.46 milyar YTL alacağı bulunuyor. Alacaklarını tahsil edememesiyle finansman açığına düşen BOTAŞ, bu açığı banka kredileriyle karşılamaya çalışıyor. BOTAŞ'ın alacaklarına el konulmasıyla doğalgaz ve LNG ithal ettiği ülkelere nasıl ödeme yapacağı ise yeni bir merak konusu olarak ortaya çıkıyor.

ENERJİ BAKANLIĞI DOĞRULADI

www.enerjiajansi.com isimli sitenin haberine göre, borçlu mükelleflerin üçüncü kişilerden alacakları üzerinde haciz işlemlerine başlanması talimatını veren Maliye Bakanlığı bu kapsamda, 700 milyon YTL borcu olan BOTAŞ'ın alacaklı olduğu müşterilerine ihbarname göndererek doğalgaz ödemelerini BOTAŞ'a değil, Maliye'ye yapmalarını istedi. Maliye, başta doğalgaz dağıtım firmaları olmak üzere 35 BOTAŞ müşterisine ihbarname gönderirken, Enerji Bakanlığı ve doğalgaz dağıtım firmaları yetkilileri söz konusu ihbarnameyi doğruladı.