BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tavuk etinde kurban bayramı sevinci

Kayserili esnafa göre yaklaşan Kurban Bayramı tavuk fiyatlarında ucuzlamaya neden olacak.

Abone ol

Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle tavuk fiyatlarındaki düşüş esnafı rahatsız ederken vatandaş bayram edecek.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı tavuk fiyatlarının da gün geçtikçe azaldığını söyleyen Kayserili esnaf Turan Felek, "Tavuk fiyatları giderek düşüyor. Kurban Bayramı yaklaşınca daha da düşecek. Geçen aylarda kilosunu 10 TL 'den sattığımız tavuk kanatlarını ve kemiklerini 6 TL'ye satıyoruz. Kasım ayında Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 6 TL'ye sattığımız tavuk kanatlarını, 4 TL'ye satmaya başlayacağız. Tavuk fiyatları nerden nereye geldi?" şeklinde konuştu.

Tavuk fiyatlarındaki düşüşün arz ve talepten kaynaklandığını ifade eden Felek, "Fiyatlardaki düşüş arz ve talepten dolayıdır. Sağlık açısından bir sorun yok. Kuş gribi gibi bir salgın yok" dedi.

TAVUĞUN SAKATATINI ÇOK SATIYORUZ

Tavuğun sakatatını çok sattıklarını belirten Felek, "Vatandaşlar ucuz olduğu için sakatat alıyor, bu sakatatlarla çorba yapıyor" şeklinde konuştu.

Günde ortalama bir ton tavuk sattıklarını belirten Felek, "Bayram yaklaşınca bu oran yarı yarıya düştü. 400 yada 500 kilo satmaya başladık. Bayramda 200 kiloya kadar düşer. Bayram bittikten sonra satışlarımız geri artacaktır" diye konuştu.