BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'den Polonya çıkarması

Kayseri Fevzi Çakmak Lisesi öğrencileri Comenius Projesi kapsamında Polonya'ya gitti.

Abone ol

Kayseri Fevzi Çakmak Lisesi'nden bir grup öğretmen ve öğrenci, Altın Oran konulu Comenius projesine katıldı. Polonya'da uygulanan proje çerçevesinde, Fevzi Çakmak Lisesi, Türk kültürünün tanıtılmasına önemli katkılar sağladı.

Fevzi Çakmak Lisesi Müdürü Rahmi Şırayder, “Ülkemizde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından desteklenen Golden Treasure We Share (Altın Oran) konulu Comenius projesinde Türkiye'yi okulumuz temsil etti. Projenin, Mimaride Altın Oran konulu etkinliklerine, aralarında Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Türkiye'nin bulunduğu 5 ülkeden yaklaşık 18 öğretmen ve 30 öğrencini katıldı" dedi.

Okul Müdürü Rahmi Şırayder, Proje etkinlikleri dışında katılımcılara Polonya'nın Lublin -Krakow ve Warşova şehirlerinde kültürel geziler yaptırıldığını belirterek, proje ortağı katılımcıların daha iyi tanışmasının sağlandığını bildirdi. Rahmi Şırayder, “Karşılıklı kültür, bilgi ve duygu paylaşımı için zengin bir paylaşım ortamı oluşturulmuştur. Dostluk ve hoşgörü duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu ortamlarda Fevzi Çakmak Lisesi olarak, Türkiye'nin ve Türk kültürünün tanıtılmasına önemli katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.