BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.398,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de simit fiyatına ekmek

Ekmeği 50 kuruştan satan fırıncı Galip Ayaz ucuz ekmekten vazgeçmeyeceğiz diyor.

Abone ol

İzmir'in Dikili ilçesinde, zam yapılması düşünülen ekmeği 50 kuruştan satan fırıncı Galip Ayaz, "Vatandaşımız ucuz ekmek yesin diye çıktığımız yoldan vazgeçmeyeceğiz" dedi.


İzmir'in Dikili ilçesinde bir süre önce 300 gram ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indiren fırıncı Galip Ayaz, şöyle konuştu: "Halkımızın kaliteli ekmeği ucuza yiyebilmesi için bu girişimde bulunduk. Türkiye'de ekonomik şartlarda ekmek fiyatları pahalılaşıyor. Fakirin yiyebildiği sadece bir ekmek. Bu ekmeği pahalı satmanın bir anlamı yok hesabımızı yaptık, maliyetler kurtarıyor. Az bir kar ile halkımıza hizmet için bu girişimde bulunduk. Halkımızda da şöyle bir kanı var. Ekmek ucuzlarsa ya malzeme kalitesiz ya da gramajdan düşeceğini sanıyor. Biz ürettiğimiz ekmeği kanuni nizamda 300 gr olarak üretiyoruz. Kullandığımız malzeme birinci sınıf. Tüm Türkiye'de 75 kuruştan satılan ekmeği 50 kuruştan satıyoruz."
Dikili'de ucuz ekmeği 45 noktada sattıklarının belirten Ayaz, ekmeği 50 kuruştan fazla satmayacaklarını söyledi.

Vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek ekmek alışverişlerindeki sayıları yükselttiklerini belirtti.