BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TOKİ'nin dolabı az daha öldürüyordu

Erzincan'da yerinden çıkan mutfak dolabı o esnada su içen 10 yaşındaki çocuğun yanı başına devrildi.

Abone ol

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'ne ait konutlarda meydana gelen olayda, yaklaşık 2 yıl önce TOKİ tarafından taşeron bir firmaya yaptırılan evde bulunan mutfak dolabı büyük bir gürültü ile yerinden çıkarak devrildi.

O esnada mutfakta su içmekte olan Umut Ali Demirpolat, devrilen dolabın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Demirpolat ailesi, çocuklarının ölümden döndüğünü, firma yetkililerinin telefonlara çıkmadığını iddia ederek, haklarını yasal yollardan arayacaklarını söyledi.


TOKİ, Erzincan'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Altınbaşak beldesi Pınarbaşı Mahallesi'nde 2 yıl önce taşeron firma aracılığı ile 62 konut yaparak hak sahiplerine teslim etti. Tek kat ve 80 metrekare alan üzerine inşa edilen konuta yaklaşık 2 hafta önce taşınan Demirpolat ailesi büyük bir kaza atlattı. İstanbul'dan gelerek Altınbaşak beldesine yerleşen aile, mutfak dolaplarının devrilmesi ve çocuklarının bu kaza esnasında mutfakta olması sebebiyle büyük bir şok yaşadı. Kendisinin olayın meydana geldiği anda misafirlerini yolcu ettiğini ve oğlu Umut Ali'nin de o esnada mutfağa su içmek için gittiğini belirten anne Melek Demirpolat, "Her şey aniden oldu. Büyük bir gürültünün geldiğini duyunca hemen mutfağa koştum. Çocuğun üstü başı kan içinde idi. İçerisi toz dumandı. O anda kendimi kaybettim. Çocuğum dolap düştüğü esnada akıl edip kendini lavaboya doğru geri itmiş. Bu şekilde canını kurtarmış." dedi.


Serbest meslekle uğraşan evin reisi Uğur Demirpolat (36) ise olayın ardından TOKİ yetkilileri ile görüşmeye çalıştığını, ilgili taşeron firma yetkilisinin 'Biz evi teslim ettik, sorumluluk kabul etmiyoruz' dediğini iddia ederek, "Bu olayın peşini bırakmayacağım. Hukuk mücadelesi başlatacağım. Kendilerinden şikâyetçi olacağım." diye konuştu.
Mutfak dolabı hemen yanı başına devrilen 10 yaşındaki Umut Ali Demirpolat, "Dolap devrildikten sonra elimde kesik oldu. Başımın bazı bölgelerinde şişlik meydana geldi. Annem ve amcam beni hemen Üzümlü Devlet Hastanesi'ne, oradan da Erzincan Devlet Hastanesi'ne götürdü." diye anlattı.