BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 35,03
ALTIN 2.408,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tava Ciğeri ustaları dernek kurdu

Edirne'nin marka değerlerinden meşhur Tava Ciğeri ustaları dernek kurdu.

Abone ol

'Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri'nin Kalitesini Koruma Derneği' adlı dernek, ciğer ustalarını bir araya getirdi.

Osmanlı dönemine 92 yıl başkentlik yapmış serhat şehir Edirne, zengin bir tarihi mirasa sahip bulunuyor. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapması nedeniyle açık hava müzesi durumunda olan şehir, aynı zamanda zengin yemek kültürüne sahip.

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Edirne'ye gelen misafirler şehrin meşhur tava ciğerini yiyerek ayrılıyor. Edirneli meşhur ustalar, Tava Ciğeri'nin kalitesini korumak ve daha fazla insanın bu geleneksel yemeği tatmasını sağlamak amacıyla bir dernek kurdu.
Derneğin tanıtımını, başkan sıfatıyla Bizim Köfte ve Tava Ciğer Müdürü Bahri Dinar yaptı. Edirne'de yaşayan herkesi fahri birer turizm elçisi olarak gördüklerini anlatan Dinar, şehrin tanıtımına gönül vermiş herkesi dernek çatısı altında toplanmaya çağırdı.

Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, amaçlarının, meşhur tava ciğerini tanıtarak daha fazla turisti Edirne'ye çekmek olduğunu söyledi.
Tava ciğerinin kalitesini korumak için çalışmalar yapacaklarını anlatan Dinar, bunun için meşhur ustaların katılacağı eğitim seminerlerinin verileceğini kaydetti.

Günde ortalama bin 200 kilogram tava ciğeri tüketildiğini ifade eden Dinar, tanıtımla birlikte bu rakamı üst seviyelere çıkarmak istediklerini anlattı.