BIST 10.160
DOLAR 32,21
EURO 34,80
ALTIN 2.428,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PTT kuyruğu çileden çıkartıyor

Küçükköy beldesinin plajlarıyla ünlü Sarımsaklı mevkiinde turizm sezonunda nüfusu 250 bin kişiye ulaşırken PTT şubesi yetersiz kalıyor.

Abone ol

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin plajlarıyla ünlü Sarımsaklı mevkiinde turizm sezonunda nüfusu 250 bin kişiye ulaşırken, bölgede faaliyet gösteren PTT şubesinin sadece 2 kişilik personel ile hizmet vermeye çalışması, PTT şubesinin önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Güneşin altında saatlerce posta ve havale hizmetlerinden yararlanmak için sıranın kendilerine gelmesini bekleyen tatilciler ve vatandaşlar, şubedeki 2 gişenin kâfi gelmediğini düşünerek, 3. bir gişenin açılmasını istiyor. PTT şubesinin personel eksikliği nedeniyle verilen hizmetlerin oldukça yavaş ve çoğu zamanda aksadığı belirtiliyor. Eksik personel nedeniyle aksayan hizmetler sırasında saatlerce şubenin önünde güneşin altında uzun kuyruklar oluşturmak zorunda kalan vatandaşlar ise adeta çileden çıkıyor.

Sarımsaklı PTT Şubesinde bulunan gişelerde hizmet vermeye çalışan iki personelin her gün en az 250 işlem yaptıkları kaydedilirken, bunların yanı sıra, havale, kargo dağıtımı gibi lojistik hizmetleri sadece 2 personelin yapmak zorunda kalması nedeniyle aksayan hizmetler karşısında saatlerce uzun kuyruklarda bekleyen vatandaşlar, “PTT Genel Müdürlüğü’nün yada Balıkesir İl Müdürlüğü’nün Sarımsaklı PTT Şubesi’ne geçici de olsa acilen personel takviyesi yapılmasını istiyoruz” diyerek, içinde bulundukları olumsuzluktan bir an önce kurtulmak istediklerini kaydediyorlar.