BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,54
ALTIN 2.379,18
HABER /  POLİTİKA

Dertli babadan Erdoğan'a teşekkür

12 Eylül'de idam edilen ülkücünün babası Necmi Fırtına, "Başbakan'a teşekkür ediyorum." dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1980 darbesi sonrası idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu gözü yaşararak okudu. Erdoğan'ın bu hali karşısında duygulanan Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Fırtına, "Başbakan'a teşekkür ediyorum." dedi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre 12 Eylül askeri darbesinin ardından gelen idamlar ve ağır hapis cezaları halen belleklerdeki yerini koruyor. Kanlı müdahalenin ardından Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan ve sonrasında darağacında can veren Mustafa Pehlivanoğlu da bunlardan biri. Daha 22 yaşında hayata gözlerini yuman Mustafa'nın dramı, idam sehpasına giderken yazdığı veda mektubunun Başbakan Erdoğan tarafından okunmasıyla hatırlandı. Erdoğan'ın sesini titreten, gözlerini yaşartan mektup Mustafa Pehlivanoğlu'nun Ankara'da ikamet eden babasını da duygulandırdı.

1980 sonrasında soyadını değiştirmek durumunda kalan Pehlivanoğlu ailesinin evinin zili üzerinde Necmi Fırtına yazıyor. Aile, oğullarının cezaevine konulması ve ölümüyle ilgili gazete ve televizyonlara açıklama yapmaktan kaçınıyor. Aradan geçen yıllara rağmen acısı taze olan Baba Fırtına, "Başbakan oğlunuz mektubunu okudu. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Başbakan'a teşekkür ediyorum." cevabını vermekle yetindi.