BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,54
ALTIN 2.384,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizden yatak da çıktı cep telefonu da

Antalya Yat Limanı'nda, dalgıçlar ile yapılan deniz temizliğinde mavi sulardan klozet ve çift kişilik bir yatak çıktı

Abone ol

Dalgıçlar yat limanından çuvallar dolusu pet şişe ile tekerlek çıkarttı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaleiçi Yat Limanı Şube Müdürlüğü ve gönüllü polisler ile dalgıçlar eşliğinde dünyaca ünlü Yat Limanı'nda deniz temizliği yapıldı.

Kaleiçi Yat Limanı'nın deniz suyu yüksekliğinin azalmasını önlemek ve deniz suyunun daha temiz ve berrak olmasının sağlanması için yapılan temizlikte denizden çıkan materyaller görenleri şoke etti. 20 dalgıç ve 32 temizlik personeli ile yapılan temizlik sonucunda mavi sulardan klozet, çift kişilik yatak, battaniye, cep telefonu, şarj cihazları,  sandalye, pet şişe ve çok sayıda tekerlek çıktı. Gün boyu Yat Limanı'nda temizlik yapan dalgıçlar denizden çuvallar dolusu çöp çıkarttı.

Denizi korumaları yönünde vatandaşlara uyarıda bulunan Yat Limanı Müdürü Pervin Gündüz, "Yat Limanı'nda 16 tatlı su kaynağından kaynaklanan doğal temizleme sirkülasyonunun daha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla temizlik yapıyoruz. Ayrıca buradaki pislikler denizdeki doğal hayata da olumsuz etkileri bulunuyor. Buradan çıkan çöpleri gören vatandaşlar çok şaşırıyor. Vatandaşlar biraz daha duyarlı olmalı" dedi.
Ahmet Ogün Gömüş isimli gönüllü dalgıç ise, bugün yaptıkları temizliğin yeterli olmadığını belirterek "Yat Limanı denizinde yaklaşık 10 TIR dolusu çöp bulunuyor. Bunların zamanla tamamen temizlenmesi gerekiyor. Burada vatandaşlara da büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı.