BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Göz nuru döküp ev geçindiriyorlar

Eyüp Belediyesi imkan sağladı, kadınlar el hünerleri ile ev geçindirmeye başladı... Ürettiklerini de bir kermesle sergilediler.

Abone ol

Eyüp Belediyesi Kadın Sığınma Evi, Eyüp Sultan Center'da kermes düzenledi. Kermes'in açılışını Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu gerçekleştirdi.

Eyüp Belediyesi Kadın Sığınma Evi'ndeki hanımların el emeği göz nuru eserlerini sergilediği kermese vatandaşların desteğini beklediklerini belirten Başkan Kavuncu "Hanımlarımızın gecelerini gündüzlerine katarak ürettiği bu ürünleri satın alarak onlara hem maddi anlamda katkıda bulunmuş, hem de kendi ayakları üzerinde durmaları, ekonomik özgürlüklerini elde etme konusunda yardım etmiş oluruz. Ailelerinden uzakta hayata tutunma mücadelesi veren ve devletimizin imkanlarıyla yaşamlarını sürdüren sığınma evindeki bu bayanlarımız, Belediyemizin sosyal tesislerine de el emeği hamur işleri üretiyorlar" dedi.

Kadınların kendi çabaları ile geçinme çabalarını destekleyen Başkan Kavuncu, "Pasta, kek, börek, mantı vb. yaparak Belediyemiz sosyal tesislerine satıyor ve harçlıklarını çıkarıyorlar... Bu tür sosyal yardımlaşmalara her zaman ihtiyacımız var, Belediyemiz bu tür sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek özellikle kadın- erkek, yardıma muhtaç tüm vatandaşlarımıza yardımlarını sürdürmektedir" diye konuştu.