BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.400,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zambiya Cumhurbaşkanı Akyurt'ta

Zambiya Cumhurbaşkanı BANDA Türkiye’nin, hayvancılıktaki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak üzere Akyurt’taki işletmelerde incelemelerde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Zambiya Cumhurbaşkanı Rupiah Bwezani BANDA Türkiye’nin, hayvancılıktaki bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak üzere Akyurt’taki işletmelerde incelemelerde bulundu.

Akyurt İlçesi Balıkhisar Köyü hayvan yetiştiricilerinden İsmet ÇOMAK’ın işletmesini, Ankara Vali Yardımcımız Necip ÇAKMAK ve Akyurt Kaymakamı Mustafa YİĞİT nezaretinde ziyaret eden Cumhurbaşkanı BANDA’YA, işletme sahibinin kızı Ceylan ÇOMAK kendisine hayvancılıkla ilgili bir çok şey soran konuk Cumhurbaşkanına söz konusu işletme ile ilgili bilgileri aktardı.

Zambiya Cumhurbaşkanı BANDA, incelemelerinden sonra çiftlikte yaşayanlarla tanıştı. 11 aylık Hurşit Çomak'ı kucağına alan BANDA, bebeği öptü ve hatıra fotoğrafı çektirerek, kendisinin de 3 aylık bir çocuğu olduğunu bildirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zambiya Cumhurbaşkanı BANDA, üretici aile ve kendisiyle yakından ilgilenen başta İlçe Kaymakamımız Mustafa YİĞİT olmak üzere diğer yetkililere teşekkür ederek işletmeden ayrıldı.