BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,78
ALTIN 2.420,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lüks apartmanda orta çağ hayatı

İzmir'in Aliağa ilçesinde yeni yapılan 5 katlı bir apartmana yerleşenler bir aydır elektriksiz yaşıyor.

Abone ol

Apartmanı yapan müteahhiti suçlayan apartman sakinleri, müteahhitin apartmanın ruhsat parası dahil hiçbir borcunu ödemeden ortadan yok olduğunu belirterek, "Bu güne kadar 45 bin TL borç ödedik ve bir aydır da elektriksiz yaşıyoruz" şeklinde konuştular.

Yeni Mahalle 623 sokakta bulunan "Koç Apartmanı" sakinleri bir aydır elektriksiz yaşıyor. Çamaşırlarını balkonlarındaki leğenlerde yıkayan, buzdolaplarına hiç bir şey koyamayan ve elektriksizlikten sadece günlük alışveriş yaparak, domates, peynir yiyen vatandaşlar başlarına bu işi açan müteahhite ateş püskürerek; "Bu müteahhitin bizim başımıza ördüğü çorapların sayısı belli değil. Apartman yapıldı yapılalı bu adamın ruhsat borcunu, asansör borcunu, SSK borcunu, sığınak borcunu hep bizler ödedik ve artık  tükendik. Bu güne kadar yaklaşık 45 bin TL borç ödedik" dediler.

"PAZARA GİDEMİYORUZ ÇÜNKÜ ALACAĞIMIZ YİYECEKLERİ EVİMİZDE SAKLAYACAK BİR YER YOK"

Alışverişlerini doğru düzgün yapamadıklarını ifade eden vatandaşlar; "Günlük yiyecek alıyoruz, bu sıcaklarda aldığımız her şey çok çabuk çürüyor ve bozuluyor. Kimsenin bize bu sıkıntıyı çektirmeye hakkı yok. Borç, müteahhitten kalan şantiye borcu, bizlerin abone borcu değil. Ama yinede bu sıkıntıyı bizler çekiyoruz. Apartmanda kiracı olarak oturanlar kendilerine yeni ev aramaya başladı. Hatta ev sahipleri bile kendi evlerini terk edip kiraya çıkmayı düşünür hale geldi. 21. Yüzyılda, Aliağa'nın göbeğinde  ilkel bir hayat yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Manisa merkezli olarak faaliyet gösteren Medsan isimli müteahhitlik firmasının sahibi olan ve apartmanın borçlarını ödemeden sattığı iddia edilen Muhammet Medeni Erdoğan ise firmasının iflas ettiğini, konu hakkında konuşmak istemediğini belirtti.