BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.418,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kuşköy’ün Kuşdili belgesel oluyor

Kuşköy’ün Kuşdili’ adlı uluslararası belgeselin çekimlerine Giresun iline bağlı Çanakçı ilçesinin Kuşköyü’nde başlandı

Abone ol

Yapımcılığını İz Prodüksiyon–İzlen Erdem’in ve yönetmenliğini Sabri Kaliç’in üstlendiği “Kuşköy’ün Kuşdili’ adlı uluslararası belgeselin çekimlerine Giresun iline bağlı Çanakçı ilçesinin Kuşköyü’nde başlandı.

Hazırlık çalışmaları yaklaşık yedi aydır süren filme başlamak için 13. Kuşdili Festivali’ni iyi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyleyen yönetmen Sabri Kaliç Kuşköy’de, Çanakçı’da ve Giresun’da çekimlerle dolu, yoğun ve yorucu, ama çok güzel bir hafta geçirdiklerini belirtti. Kaliç, Kuşköy ve Kuşdili’ni “UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası” listesine aldırmayı amaçladıklarını ifade ederek bundan sonra Kanarya Adaları, Fransa ve Yunanistan’da da çekimler yapacaklarını söyledi. Daha önce yaptığı projelerle ulusal ve uluslararası çeşitli ödüllere değer görülen senarist-yönetmen Sabri Kaliç “Filmimize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz ve gerek Kuşköy’ü, gerek Giresun’u, gerekse Türkiye’yi uluslararası düzeyde en iyi biçimde temsil edecek bir film çektiğimizi düşünüyoruz. Filmimizin ulusal ve uluslararası festivallere katılımı için gerekli bağlantıları yaptık ve kesinlikle ödüller bekliyoruz” dedi.
Yapımcı İzlen Erdem ise başta Giresun Valisi Sayın Mustafa Yaman olmak üzere, Giresun İl Kültür Müdürlüğü, Çanakçı Kaymakamlığı, Çanakçı Belediyesi gibi tüm resmi makamların kendilerine her konuda son derece yardımcı olduğunu söyledi

Öte yandan Kuşköy’ü Kuşdili’ni uluslararası platformda tanıtmayı amaçlayan uluslararası belgeselin çekimleri tamamlandıktan sonra film başta İngilizce, Japonca, İspanyolca ve Rusça olmak üzere yaklaşık on beş dile çevrilecek ve tüm dünyada dağıtımı yapılacak.