BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Tarla parasını Mehmetçik Vakfına bağışladı!

Sakarya'da yaşayan 81 yaşındaki işçi emeklisi, babasından kalan tarlayı satarak elde ettiği parayı Mehmetçiğe bağışladı. İşte bağış miktarı..

Abone ol

81 yaşındaki işçi emeklisi Sabahattin Akbaş, babasından kalan tarlayı satarak elde ettiği 50 bin TL'yi Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Adapazarı ilçesinde, iki katlı evinde tek başına yaşayan ve 3 yıl önce eşini kaybeden Akbaş'a, yaptığı bağış dolayısıyla Mehmetçik Vakfında düzenlenen törenle altın plaket hediye edildi.


Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatana, millete, orduya, Cumhuriyete, sancağa ve bayrağa bağlı olduğunu belirterek, gerektiği zaman kutsal saydığı değerler için canını feda etmeye hazır olduğunu söyledi.
Uzun süredir orduya bağış yapmayı düşündüğünü, Söğütlü ilçesinde babasından kalan tarlayı birkaç ay önce 55 bin TL'ye sattığını belirten Akbaş, şöyle konuştu:


''Babamdan 13 dönüm tarla kalmıştı. 7 dönümünü kız kardeşime verdim. Bana kalan 6 dönümlük hisseyi 55 bin TL'ye sattım. Mehmetçik Vakfına 50 bin TL bağışladım. 30 yıldan beri orduya bağış yapmayı istiyordum, düşümü gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Vatanımızı, memleketimizi koruyan askerimiz, dünyanın hangi ülkesine gittiyse üstün başarıyla geldi. Onun için bu vatana ordu bakıyor ve ordu koruyor. Ordumuz olmazsa vatanımız da olmaz. Ne mutlu Türk'üm diyene. Atatürk'ün buyurduğu gibi. Atatürk'ü inkar eden, karşı gelen ve istemeyenlere, bayrağımızı ve Cumhuriyetimizi tanımayanlara lanet olsun. Bu memleket kanımızla kazanıldı.''