BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.409,40
HABER /  MEDYA

Taraf yazarından şok Ergenekon iddiası

Başkanlık koltuğuna oturmak isteyen Erdoğan Ergenekon, Balyoz ve PKK davalarını sönümlendirecek mi? İşte Taraf yazarının iddiası...

Abone ol

Taraf yazarı Alper Görmüş, Türkiye'nin karanlık geçmişiyle yüzleştiği Ergenekon, Balyoz gibi davaların, uzun tutukluluk süreleri nedeniyle itibar kaybettiğini hatırlatarak, bu durumu değiştirmeye çalışmayan Başbakan Erdoğan'ın davaların sürdürülemez olmasını isteyip istemediğini sorguladı.

Görmüş, "Aklıma, Ahmet Altan'ın bir yıl kadar önce Tayyip Erdoğan'ın 'Başkanlık' kurgusunun en önemli parçası olarak işaret ettiği, bir yanında PKK'nın öbür yanında Balyozcuların ve Ergenekoncuların yer aldığı 'büyük af, büyük barış' planı geliyor" dedi.

Alper Görmüş, Taraf'ta kaleme aldığı "Erdoğan, davaların sönümlendirilmesine 'tamam' der mi" başlığıyla yayımlanan yazısında şöyle yazdı:

"Şimdi manzara şöyle: Türkiye'nin karanlık geçmişiyle hesaplaşma davaları uzun, yanlış ve haksız tutuklama pratiği nedeniyle ağır bir itibar kaybına uğrarken bu davaları başlatan iktidar partisi, olan biteni sessizce izliyor, hiçbir şey yapmıyor.

Bu size mantıklı geliyor mu?Bu sürecin sonunda ne olur biliyor musunuz? Gol olur. Tabii, AK Parti'nin kalesine... Çünkü, sürecin sonunda öyle bir manevi ortam oluşur ki, davalar sürdürülemez hale gelir.

İşte benim tekinsiz şüphem tam bu noktada şekilleniyor. Acaba diyorum, AK Parti bu manevi ortamın oluşmasını mı bekliyor? Ki böylece, davaları sönümlendirme konusunda inisiyatif kullanmaya başladığında ciddi bir kamuoyu tepkisiyle karşılaşmasın.

Diyeceksiniz ki niye böyle bir şey yapsın AK Parti?

Aklıma, Ahmet Altan'ın bir yıl kadar önce Tayyip Erdoğan'ın "Başkanlık" kurgusunun en önemli parçası olarak işaret ettiği, bir yanında PKK'nın öbür yanında Balyozcuların ve Ergenekoncuların yer aldığı "büyük af, büyük barış" planı geliyor...