BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'ı eski evlatları vuracak

Galatasaray bugün Orduspor ile karşılaşıyor. Gözler geçen sezon sarı kırmızılı takımda oynayan Rumen futbolcularda olacak

Abone ol

Bonservislerinin bulunduğu Sarı-Kırmızılılar'a karşı bugün Orduspor formasıyla sahaya çıkacak olan Culio ve Stancu, Fanatik'e konuştu: “Galatasaray'ın bizim için özel bir yeri var ama bu sahada her şeyimizi vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor”

İYİ OYNUYORUZ AMA

C.: “Orduspor’un son haftalardaki düşüşünün nedenini, takım içi uyum olduğunu söyleyebilirim. Oyuncuların büyük bir kısmı ilk kez beraber oynamalarına rağmen başarılı sonuçlar aldık. Ancak ondan sonraki süreçte çok şanssız maçlar yaşadık. Kaybettiğimiz son 5 maçın hiçbirinde kimse ‘Orduspor mağlubiyeti hak etti’ diyemez. Çok iyi futbol oynamamıza ve birçok pozisyona girmemize karşın maçı lehimizde bitirecek skorları alamadık. Futbolun içinde bu sonuçlar da var.”

DEPLASMANLAR YORUCU OLUYOR

S.: “Göz ardı etmememiz gereken bir gerçek de var; şehrimizde havalimanı yok ve her deplasman maçı bizim için daha maça başlamadan çok yorucu bir hale geliyor. Bir de bu sezon çok sık aralıklarla maçlar oynanıyor. Bir maçın yorgunluğunu atamadan kendimizi diğer maça hazırlanırken buluyoruz. Kötü havayı atmanın tek yolu galibiyet. Alacağımız ilk galibiyetle tekrar galibiyet serisine başlayacağımıza inanıyoruz.”

SADECE FUTBOL KONUŞULSUN

S.: “Türkiye’de son yaşananlar ister istemez bizleri etkiliyor. Sonuçta futbolun içindeki insanlar olarak saha dışı olaylardan çok sahadaki futbolun konuşulmasını isteriz. Tek temennimiz Türkiye Ligi’nin, güzel futbolun oynandığı, Fair-Play’in ön plana çıktığı bir lig olarak anılması.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

C.: “Galatasaray’ın bizim için özel bir yeri olmadığını belirtirsek, yalan söylemiş oluruz. Sonuçta Türkiye Ligi’ne ilk gelişimiz Galatasaray’la olmuştu. Ayrıca şu anda Orduspor’da kiralık olarak oynuyoruz. Hâlâ Galatasaray’ın futbolcularıyız fakat bu bizim formasını terlettiğimiz Orduspor için her şeyimizi vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Takımımız içinde müthiş bir birlik beraberlik var. Ayrıca zor bir süreçte yaşıyoruz. Takımımızın bu durumdan kurtulması için cuma günü (bugün) sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ama şunu da unutmamak lazım, Galatasaray da çok formda bir takım. O yüzden çok zor bir maç bizi bekliyor.”