BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  GÜNCEL

Bobo'dan olay açıklamalar

Beşiktaş'ta taraftarın sevgilisiydi. Sürpriz bir şekilde yolları ayırdı. Brezilyalı futbolcu sessizliğini bozdu.

Abone ol

"Beşiktaş’taki güzel günlerim, Portekizliler geldikten sonra kâbusa dönüştü. Portekiz çetesini aşamadım. Aslında en verimli çağımdı."

Bu çarpıcı açıklamalar Bobo'ya ait. Beşiktaş’a genç yaşta geldi, kendisini kanıtladı, derbi ve büyük maçlarda attığı gollerle Kara Kartal’ı sırtladı. Geçen sezon biterken sözleşmesi yenilenmeyen Da Silva Bobo, ülkesinin yolunu tutmuştu. İlk fırsatta İstanbul’a dönen Brezilyalı futbolcu, Büyükşehir Belediyespor sınavını izledi ve Fanatik'ten Yemen Ekşioğlu'na konuştu.

Ekşioğlu’na çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Bobo, olay yaratacak sözler sarfetti. İşte noktasına, virgülüne dokunmadan Da Silva Bobo’nun sözleri...

İSTANBUL'U ÖZLÜYORUZ

“Beşiktaş’ta çok mutlu günlerim geçti. Unutulmaz hatıralarım var. Özellikle taraftarların hâlâ bana olan sevgisi inanılmaz. İstanbul’u hem ben, hem de eşim çok özlüyoruz. Bu yüzden yakaladığımız her fırsatta Türkiye’ye gelmek istiyorum. Büyükşehir Belediye maçına 1.5 saat önce geldim. Özellikle kapalı tribündeki Beşiktaşlılar’ın ilgisi ve sevgisi beni duygulandırdı. Bu sevgiye layık olabilmek için tekrar Beşiktaş’a dönmek isterim. Ama Yıldırım Demirören yönetimindeki bir takıma gelmem mümkün değil. Başkan beni büyük hayal kırıklığına uğrattı, ona kırgınım...”

PORTEKİZ ÇETESİ VAR

“Beşiktaş’taki güzel günlerim, Portekizliler geldikten sonra kâbusa dönüştü. Portekiz çetesini aşamadım. Aslında en verimli çağımdı. Şu anda Beşiktaş’ın forvet hattında sorunları var. Almeida’nın neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Pozisyon üretemeyince, zaman zaman ben de orta sahaya kadar gelip, top alıyordum. Almeida da böyle yapmaya çalışıyor ve verimi düşüyor...”

NOBRE KARDEŞİM GİBİ

“Nobre benim ailece görüştüğüm, kardeşim yerine koyduğum biri. Onun maçını izlemek için Mersin’e gittik. Dönüşte herkes benim Mersin’e transfer olduğumu yazıyordu! Doğrusu Brezilya’da mutluyum ve Cruzeiro’da sözleşmemi bitirmek istiyorum. Türkiye’ye mutlu geldim, mutlu dönüyorum. Çünkü Serdal Adalı ve Tayfur Hoca serbest kaldı. Ahmet Ateş’i sona bıraktım, çünkü onu da çok özleyeceğim...”

BURSASPOR DA PEŞİNE DÜŞTÜ

Bobo’nun eski hocası Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Bursaspor’un markajında olduğu ortaya çıktı. Hücum hattına takviye yapmak isteyen Yeşil-Beyazlılar’ın, Brezilyalı futbolcuyla temasa geçtiği ve ilk görüşmenin olumlu sonuçlandığı kaydedildi. Brezilya Ligi’nin sona ermesinin ardından, Türkiye’de takım arayışı içerisinde olan Bobo’nun, Bursaspor forması giymeye sıcak baktığı dile getirildi. Yeşil-Beyazlılar’ın başında Ertuğrul Sağlam’ın bulunması da, Sambacı’nın olumlu düşüncesinde önemli rol oynuyor.