BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

UEFA'da rakiplerimiz belli oldu

UEFA'da Trabzonspor ve Beşiktaş'ın 2. turdaki rakipleri belli oldu.

Abone ol

Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Braga ile eşleşti. İlk maç Portekiz'de.

Trabzonspor Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile karşılaşacak. Bordo mavili ekip ilk maçı kendi evinde oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kurayla belli oldu.

CARVALHAL'IN MEMLEKETİ

Beşiktaş'ın çalıştırıcısı Carlos Carvalhal'ın doğum yeri Braga. Hocanın futbol kariyerine burada başladığı belirtiliyor. Son finalist Braga, H Grubu’ndan tek mağlubiyetle çıktı. Portekiz temsilcisi grupta üç galibiyet iki de beraberlik aldı. Club Brugge gibi 11 puan toplayan Braga, averajla Belçika ekibinin ardından gruptan ikinci çıktı. Portekiz ekibi Avrupa Ligi gruplarındaki tek yenilgisini de Club Brugge karşısında yaşamıştı.

Devler liginde eşleşmeler
Avrupa Şampiyonlar liginde 2. tur kuraları belli oldu. Devler ligindeki eşleşmeler için tıklayın.

SİLAHLARI

Gruptaki en farklı galibiyetini Maribor karşısında alan Portekiz ekibi, rakibini 5-1’le mağlup etti. Brezilyalı Rodrigo Lima, Braga’nın Avrupa Ligi H Grubu’nda oynadığı maçlarda attığı üç golle takımının en skorer ismi oldu. 1987 doğumlu Helder Barbosa da grup maçlarında iki kez rakip fileleri sarstı. Braga geçen yıl sürpriz bir şekilde UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselmiş ancak finalde Porto'ya yenilmişti.

CARVALHAL: YÜZDE 50-50

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştikleri Portekiz'in Braga takımı ile turu geçme şanslarının eşit olduğunu belirtti.

Portekizli teknik adam, Braga eşleşmesiyle ilgili siyah-beyazlı kulübün internet sitesine yaptığı değerlendirmede, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan rakiplerinin eski gücünde olmadığını dile getirerek, ''Kolay bir eşleşme olmadı. Braga, güçlü bir takım. Geçen yılın finalist takımıyla eşleştik. Ancak Braga bu yıl çok iyi değil. Biz bu yıl daha güçlüyüz. Şansları yüzde 50-50 olarak görüyorum'' ifadelerini kullandı.

ARDA BEŞİKTAŞ'A KARŞI OYNAYABİLİR

Takımlarımız tur atlarsa bir sonraki karşılaşmada rakipler Türk futbolcular olabilir. Arda Turan Beşiktaş'a, Mehmet Topal da Trabzonspor'a rakip olacak.

Trabzonspor tur atlarsa Stoke City-Valencia eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Beşiktaş tur atlarsa Atletico Madrid-Lazio maçının galibiyle oynayacak.

GÜNEŞ: TUR ATLAMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ

Şampiyonlar Ligi'ni yaşayan bir takım olarak PSV Eindhoven ile maç yapacaklarını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

''Hollanda'da olması bizim için daha iyi seyirci açısından. Daha tanıyacağımız bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız oyun anlayışını, daha üstüne koyarak tur atlamak için oynayacağız. Bizim o gücümüz olduğunu düşünüyorum. Bir Real Madrid, bir Barcelona'ya karşı bunu belki söyleyemezdik ama PSV de bizi aynı görüyor tabi. Onlar da bizi eleyebileceğini düşünüyor. İnşallah eleyip bir üst tura çıkarız.''

MAÇLARIN OYNANCAĞI TARİHLER

UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur ilk maçları 16 Şubat, rövanş maçları 23 Şubat'ta oynanacak. 3. tur maçları ilk maçları 8 Mart, ikinci maçlar ise 15 Mart'ta oynanacak. UEFA Avrupa Ligi'nin finali ise Bükreş'teki Ulusal Stat'ta, 9 Mayıs 2012'de yapılacak.

DİĞER EŞLEŞMELER

Porto-Manchester City
Ajax-Manchester United
Lokomotif Moskova-A. Bilbao
Salzburg-Metalist Kharkiv
Stoke-Valencia
Rubin Kazan-Olympiakos
Alkmaar-Anderlecht
Lazio-Atletico Madrid
Steaua-Twente
Plzen-Schalke
Wisla-S. Liege
Braga-Beşiktaş
Udinese-PAOK
Trabzonspor-PSV
Hannover-Club Brugge
Legia-Sporting