BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'i çileden çıkaran soru!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin tartışma siyasette de belirsizlik yarattı...

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin belirsizliği gidermek için Cumhurbaşkanlığı ve YSK'dan yazılı bilgi istemelerine karşın, iki kurumun tarih hakkında "bilgisinin olmadığı" yanıtını vererek bir skandala imza attığını söyledi.

Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Görüşünü açıkla" sözleriyle seslendi.

İŞTE ERDOĞAN'IN BAŞBAKAN ADAYI

Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine kimin başbakan olacağı sorusunu yanıtlarken AK Parti'de adı başbakan adayı olarak geçen o ismin üstünü bu  sözlerle çizdi
:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürsel Tekin'i bile başbakan yapar, ama onu başbakan yapmaz"

Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık ve İnternethaber.com yazarlarından Yavuz Oğhan'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin tartışmanın siyasette de belirsizlik ortamı yarattığına dikkat çeken Tekin, "Türkiye'nin en önemli kurumu, yani devletin en tepe noktasındaki seçimin hangi tarihte olacağını hiç kimse bilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanının kendisine yazılı sorduk, 'bilmiyorum' diyor. İkinci muhatabınız kimdir, YSK. Ona soruyorsunuz, o da 'bilmiyorum' diyor. Şimdi ben yurttaş olarak bu hakkımı kullanmak istiyorum. Eğer gerçekten 2012'deyse, 2012 seçimleri için bir hazırlık gerekiyor. Çıkacak aslanlar gibi 5 ya da 7 yıl diyecekler. Böyle bir şey olur mu, muamma, bir kısmı 5 olabilir diyor, bir kısmı 7 olabilir diyor.Türkiye'nin en önemli, devletin başını temsil edecek kurumunun seçim tarihi belli değil. Bu komedi. Çok ayıptır. Türkiye'ye yakışacak bir manzara değildir"  diye konuştu.

TÜİK SOKAĞA ÇIKMALI

Tekin'in, 2011 yılı Eylül döneminde işsizlik oranının geçen yılın aynı dönemine göre 2,5 puan azalarak yüzde 8,8'e gerilediği ve kentsel alanlardaki işsizlik oranının da yüzde 11,1, kırsal yerlerde ise yüzde 4,5 olduğu sonucunu yayınlayan TÜİK'e eleştirisi de sert oldu:

"Bu rakamlar 74 milyonun, 4 milyonunu ilgilendirir. Ben ise 70 milyonun derdini anlatıyorum. TÜİK yetkilileri ile sokağa çıkmak isterim. İşsizlik nerede azalmış on göstersinler. Sokaklar tam anlamıyla işsizler ordusu ile dolu. Adana, İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerin insan pazarları hergün dolup taşıyor"

EKONOMİ LAFTA İYİ, REALİTEDE ÇÖKÜŞTE

Tekin, ekonomik verilere ilişkin haberlerin her geçen gün daha da güzel sözlerle ambalajlanarak topluma aktarıldığını, ancak toplumun büyük bölümünün bu ekonomik verilerde yer alan refah seviyesinden yararlanamadığını dile getirdi. "Ekonomi iyiye gidiyor demekle iyiye gitmez" sözleriyle AK Parti'nin ekonomiye bakışını özetleyen Tekin, " Yoksulluk aldı başını gidiyor. Esnaf perişan, çalışanlar perişan. İşsiz sayısı artıyor" dedi.

3.20111215164341.jpg