BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  MEDYA

Taraf sordu Hanefi Avcı teybi parçaladı

Gazeteci Baransu, 200 soru çıkarıp Hanefi Avcı'yla röportaja gitti. Hrant Dink mevzusunda gerilim başladı ve konu o isme gelince Avcı çıldırdı.

Abone ol

Taraf Gazetesi'nin muhabiri Mehmet Baransu öyle sorular sordu ki Hanefi Avcı'yı çıldırttı. Avcı, röportajı yarıda kesip Baransu'nun teybini parçaladı.

Hanefi Avcı, olay yaratan kitabı ve iddialarıyla ilgili yazılı basından ilk röportajı Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya verdi. Ancak röportaj olaylı bitti.

Gazeteciler.com'dan Hacer Alkan yarın Taraf'ta çıkacak olan bu olay röportajın ayrıntılarını öğrendi. Gazeteciler.com'un özel haberine göre olay şöyle gelişti:

Mehmet Baransu,  Hanefi Avcı'nın kitabındaki iddialarla ilgili 200'e yakın soru hazırlayıp, Avcı ile röportaj için karşısına oturuyor.

DİNK MEVZUSUNDA GERİLİM TIRMANIYOR

Röportaj 2 saat boyunca oldukça hararetli bir havada sürüyor. Konu kitaptaki Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddialara gelince tansiyon artmaya başlıyor. Avcı sinirleniyor ama kendini kontrol altında tutuyor...

ERGENEKON'DA DOZ ARTIYOR

Olaylı biten röportajda Ergenekon mevzusuna geçildiğinde artık Hanefi Avcı'nın sinirleri iyice gerilmiş durumda. Hanefi Avcı, kitabında "kazılarda bulunan silahların seri numarasız olduğunu" iddia ediyordu. Röportaja belgelerle giden Mehmet Baransu, bu iddiasını hatırlatıp, kazılarda çıkan silahların seri numaralarına dair belgeleri önüne koyuyor. İşte o anda Avcı'nın yüzünün rengi değişiyor. Sesi yükselmeye başlıyor...

EMİN ASLAN'DA FİLM KOPUYOR

Mehmet Baransu, Emin Arslan ile ilgili sorularını sormaya başladığında ise film kopuyor... 15 dakika sürüyor bu bölüm. Avcı'yı çıldırtan da Mehmet Baransu'nun Emin Arslan ve Habib Kanat'a ilişkin şu sorusu oluyor; 
-"Emin Arslan'ın oğlunun uyuşturucu taciri Habib Kanat ile nasıl bir iş ilişkisi var?"

İşte o anda iyice sinirlenmiş olan Hanefi Avcı'da film kopuyor. Öfkeyle ayağa kalkıyor ve Mehmet Baransu'nun teybini parçalıyor... Röportaj 2 saatlik kısmın ardından Avcı'nın öfke krizi ile olaylı bir şekilde yarıda kalıyor...

Bu olay röportaj yarın Taraf Gazetesi'nde yer alacak. Avcı, Baransu'nun teybini parçalamış ama röportaj kaydı sağlam...

Bilmek isteyenlere bir küçük detay daha aktaralım, darp girişimi yok... Sadece fena bir kavga ve bir öfke patlaması var.