BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış hem MHP'ye hem CHP'ye yüklendi!

Egemen Bağış'ın hedefinde hem MHP hem de CHP vardı!.. Bağış, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi 'çağdışı' ilan etti!..

Abone ol

İNTERNETHABER / Egemen Bağış, hem Devlet Bahçeli'ye hem de Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi!.. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu 'çağdışı' ilan etti. MHP'nin iktidarken PKK ile pazarlık yaptığını belirten Bağış, PKK’ya en ciddi saldırıların AK Parti döneminde olduğunu öne sürdü.

Devlet Bakanı Bağış, Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent’ten programına konuk oldu.

Bağış, MHP'yi 'kafatasçılık yapmakla' suçlarken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Erdoğan'ı Avrupa'ya şikayet edeceğim' sözlerine de gönderme yaptı.

YAŞADIĞI ÇAĞ İLE BAĞI KOPMUŞ LİDERLER!

“Devlet Bahçeli, manyetolu telefonlar, tek kanallı, siyah beyaz televizyonlar zihniyetinde kalmış. Muhalefetin, milletle bağı kopmuş” diyen Bağış, Kılıçdaroğlu’nu referandumu Genel seçim havasına sokmakla suçladı.

MHP, CHP, PKK KOALİSYONU BENİ ÜRKÜTÜYOR

Bağış, MHP, CHP VE PKK koalisyonu kurulduğunu iddia etti ve bu kutuplaşmadan ürkütüğünü şu sözlerle dile getirdi:

"En güçlü Hayır PKK’dan sonra CHP ve MHP’de var. Genç bir siyasetçi olarak bu koalisyon, zıt zannettiğimiz kutuplar beni korkutuyor"

HERKES MHP'NİN PKK İLE PAZARLIK YAPTIĞINI BİLİYOR

MHP'nin iktidarken PKK ile pazarlık yaptığı haberlerine de değinen Bağış, bu konuda şu açıklamaları yaptı:

”Herkes onların PKK ile nasıl pazarlık yaptıklarını biliyor. Gazetelerin yazdığına göre iktidardayken Talabani’ye maaş bağlamışlar. Bizim PKK ile hiçbir muhabbetimiz yok. Biz ABD’yi bile PKK’nın Amerika’nın bir düşmanı olduğu konusunda ikna etmiş, ABD Başkanlarına istihbarat paylaşımı konusunda Türkiye’ye yardım etmeleri gerektiği konusunda baskı yapmış iktidarız. Beyaz saraya gidip diretti Başbakanımız. Başkan Bush da 'PKK bundan böyle Türkiye’nin olduğu kadar ABD’nin düşmanıdır' açıklaması yaptı"

GENEL AF DİYEREK BAKLAYI AĞZINDAN KAÇIRDI

“Bu memleketin başına ne geldiyse Rahşan Affından geldi” diyen Bağış, “Biri sizin kardeşinizi öldürse, onu affetsem olur mu?” diye sordu. Bağış, Kılıçdaroğlu’nun ağzındaki baklayı çıkarttığını iddia etti.

MHP KAFATASÇILIK YAPIYOR

Etnik köken meselesine değinen Bağış, “MHP’liler kafatasçılık yapıyorlar. En çok onlar konuşuyorlar kökenleri. Biz de otobüse bile binince ‘hemşerim memleket nere’ derler. Doğu, Batı, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez, Arnavut... Bunlar bizi zenginleştiren kültür değerlerimizdir" dedi.

KILIÇDAROĞLU, BRÜKSEL'E KADAR GİTMESİN BOŞUNA

Bağış, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘Brüksel’e giderek Başbakan Erdoğan’ı orada da anlatacağım’ sözlerine yönelik şöyle konuştu;

"Anayasa Paketi hakkında birçok AB üyesi ülkeden pozitif mesajlar geldi. AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stephan Füle paketi desteklediğini belirtti. Muhalefet ise Brüksel’e gidecekmiş. Brüksel’e kadar yorulmasın. Burada Büyükelçiliği var. Numarasını bilmiyorsan ara beni vereyim. Gezmek istiyorsa gitsin tabi ama orada sorarlar adama ’80 yıldır siyasi partisiniz. Türkiye'de demokrasinin, insan haklarının ilerlemesi için, Türkiye’yi AB standartlarına yükseltmek için ne yaptın bu kadar yıldır?’ 13 Eylül’de, AB nedir? Brüksel nerededir? Oturup anlatacağım kendisine."

15. MADDEYİ ÇIKARMAZSAK İTİBARIMIZ NE OLACAK?

12 Eylül'den Hesap Sorulamayacak eleştirilerini yanıtlayan Bağış şunları kaydetti:

"12 Eylül’de 2 milyon kişi fişlenmiş, 500 bin kişi işkence görmüş, on binler işten atılmış, binlercesi vatandaşlıktan atılmış. Bırakın yargılanıp, yargılanmamasını; o madde yeni darbecilere fırsat yaratıyor. O maddenin kalması ayıptır. Paketten çıkarmazsak dış dünyaya karşı itibarımız ne olacak?"