BIST 10.224
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.384,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Berhan Şimşek'ten 'Alevi' itirafı!

Berhan Şimşek, hükümetin Alevi açılımı ve kamuda Alevilerin dışlandığını iddia ederken, etnik kimlik açıklaması yaptı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İl Başkanı yaptığı Berhan Şimşek, hükümetin Alevi açılımı ve kamuda Alevilerin dışlandığını iddia ederken farkında olmadan çok ilginç bir etnik kimlik açıklaması yaptı.

Başsavcı İlhan Cihaner’in Erzincan’da yürüttüğü AK Parti ve Gülen Cemaatine yönelik operasyondaki isimlerin Alevi etnik kökene ait isimlerden seçildiği kulaktan kulağa fısıltı şeklinde dolaşıyordu.

Ancak bunu ima yoluyla bile söyleyenlerin üzerine “ırkçılık” suçlamasıyla sert biçimde gidiliyordu. Fakat Berhan Şimşek, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve aynı davada bir numaralı sanık olan Org. Saldıray Berk’in Alevi olduğunu bizzat açıkladı.

Üstelik de İstanbul’daki 36 Alevi dernek ve vakıf temsilcisiyle bir araya geldiği toplantıda.

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek şöyle konuştu: “AKP iktidarı etnik kimliklerinden ötürü Alevileri dışlıyor. Saldıray Berk, İlhan Cihaner, Ali Tatar’ın kimliğinden yola çıkıldığında; askerin, yargının içinde bir ‘Alevisizleştirme politikası’ uyguladığını görüyoruz. Bir taraftan Alevi toplumuna gelenekleriyle beraber Alevi açılımı adı altıda bir uyutmaca yaparken bir taraftan da askeri personel veya kamu personeli olan Alevileri ayıklamaya başladılar”

KİMSENİN SÖYLEMEDİĞİNİ BERHAN ŞİMŞEK SÖYLEMİŞ OLDU

Böylece kulislerde konuşulanı bizzat Berhan Şimşek açıklamış oldu ve Erzincan’daki Ergenekon Davası’nın iki kilit ismi Org. Saldıray Berk ve Başsavcı İlhan Cihaner’in Alevi olduğunu açıkladı. Yine başka bir Ergenekon sanığı Albay Ali Tatar’ın da Alevi olduğunu açıklamış oldu.