BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de hasta bakım kursu açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamı ile ilgili hibe almaya hak kazanan diğer projesi de 'Erciyes Kadınları' ismini taşıyor.

Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın istihdamına yönelik hazırlanan iki ayrı proje, Avrupa Birliği (AB) Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı'ndan hibe yardımı almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından evde hasta bakımı alanında açılacak olan kurslarla işsiz bayanların meslek sahibi yapılmasına yönelik olarak hazırlanan 'Beyaz Melekler' projesi, AB hibe fonlarından 257 bin 351 euro hibe yardımı ile desteklenecek. Proje kapsamında, Kayseri'de ikamet etmekte olan 20-40 yaş arası 150 bayana hasta ve yaşlı bakımı konusunda eğitim verilecek. Katılımcılar kurs süresi boyunca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde staj yaparak aldıkları eğitimi pekiştirme fırsatına da sahip olacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamı ile ilgili hibe almaya hak kazanan diğer projesi de 'Erciyes Kadınları' ismini taşıyor.

Kayseri'de gelişmekte olan turizm sektöründeki ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında 180 işsiz bayana meslek öğretilerek iş sahibi yapılmaları amaçlanıyor. Üç ay sürecek kurs boyunca katılımcılara turizm alanın uzman eğitmenler tarafından teorik ve pratik olmak üzere temel turizmcilik eğitimi verilecek.

Proje için AB Hibe Fonları'ndan 269 bin 629 euro yardım yapılacak.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, projelerin eğitim süresi sonunda katılımcılara 'Kurs Katılım Belgesi' verileceğini ve ayrıca kursiyerlere kurslara devam ettikleri her gün için yol ve yemek masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla nakit para yardımı yapılacağını açıkladı.