BIST 10.241
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.395,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Merinos Parkı böyle mi olmalıydı?

Merinos'daki Temaşa-i Ramazan organizasyonu tepki çekiyor. Gazeteci İnceoğlu, sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Bursa’nın prestij projelerinden birisi olarak kabul edilen Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin de yer aldığı Merinos Parkı'nın Ramazan Ayı boyunca Temaşa-i Ramazan organizasyonuna tahsis edilmesi ve ortaya çıkan görüntüler yoğun biçimde eleştiriliyor.

Son olarak Bursa Hakimiyet Gazetesi’nden Serkan İnceoğlu konuyu köşesine taşıdı. İnceoğlu, “Merinos Parkı’nda böyle mi olmalıydı?” başlıklı yazısında park alanının organizasyon nedeniyle tahrip edildiğini, etrafı çöp yığınlarının kapladığını aktararak, yazısını şöyle bitirdi:

"Açıkçası…

“kötü” bir sınav yaşandı.

Merinos Parkı’nın çoraklaşan bölgesi, “referandumluk” miting düzenlemeye geçerli zemin yarattığı gibi, “Kurbanlık Hayvan Pazarı” da düzenlenebilir.

Yazık, çok yazık…

Orada…

Bir “kültür” merkezi var!

Orada…

Bir “sanat” merkezi var!

Orada…

“Kentlilik ve Duyarlı Birey Bilinci” projesinin sahibi olan Bursa Kent Konseyi’nin merkezi de var.

Elbette…

Oraya, kentli gelecek.

Ancak…

Oraya, kenti de, anlayışını da iliştirdik!

Gündeme taşıdığımız görüntü, eleştirilerimiz ve vurguladığımız hususlar, “çimler” meselesi değil, üzerindeki anlayıştır.

Çimler, belki yeniden ve zamanla çıkar, ancak üzerinde 3 haftadır hüküm süren anlayış, bakidir ve Türkiye’nin de bir gerçeğidir.

Son durum ortada!

Oraya, bugünden itibaren “Zabıta” memuru görevlendirilmenin ve ayrıca “korkuluk” gibi ekip otosu bulundurmanın ne anlamı olabilir?"