BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.402,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'den Pakistan'a 20 vagon yardım

Kocaeli Kent Konseyi başkanlığında 14 sivil toplum kuruluşunun desteği ile Pakistan'a yardım kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Kampanya çerçevesinde 20 tren vagonu yardım toplanması hedefleniyor.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği Kocaeli Pakistan'a Yardım Platformu, Ay Işığı Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına çok sayıda sivil toplu kuruluşunun başkanları katıldı. Basın açıklamasını Pakistan'a Yardım Platformu adına Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Ufuk Yaşar yaptı.
Felaketin, yardımın, dayanışmanın, kardeşliğin ne olduğunu iyi bilen bir şehir olan Kocaeli'nin sakinleri olduklarını belirten Yaşar, vatandaşların Pakistan'da yaşanan felaketi duyduktan sonra seferber olduğunu söyledi.

Bu seferberliği daha da büyütmek istediklerini ifade eden Yaşar, Pakistan'a 2 ay sürecek kampanyada 20 tren vagonu yardım malzemesi toplamayı hedeflediklerini açıkladı. Yaşar, 500 ton değerindeki bu yardımda kuru bakliye, su ve temizlik ürünleri yer alacağını, bunun için Kocaeli halkından destek beklediklerini söyledi.

Pakistan'da yaşanan tablo hakkında da bilgi veren Yaşar, bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Sesi kısılan Yaşar hıçkırarak ağladı. Bu tablo karşısında diğer sivil toplum örgütü başkan ve üyeleri de duygulandı.