BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taze Ayaş ürünlerine özel pazar yeri

Ayaş girişine yaptırılan ve 30 dükkandan oluşan "Ayaş Yöresel Ürünleri Pazar Yeri", Başkentlilerden büyük ilgi görüyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş girişine yaptırılan ve 30 dükkandan oluşan "Ayaş Yöresel Ürünleri Pazar Yeri", Başkentlilerden büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyeti kendisine ait olan yöresel sergi dükkanlarının işletmesi için yaptığı ihaleyi BELSO Şirketi aldı. Ayaş-Beypazarı-İstanbul Karayolu üzerindeki yerinde, Ayaş ve köylerinde ikamet eden üreticilere, kadın girişimcilerine ve özürlü vatandaşlara kiralanan Yöresel Ürünler Pazar Yeri'nde satılan tüm ürünler, yerel ve organik tatlardan çeşitli örnekler sunuyor.

 Bölge üreticilerinin yerli ürün satışı yapabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan pazar yerinde Ayaş dutundan, kiraz, kayısı, vişne ve kavuna; patlıcandan, salatalık ve Ayaş domatesine kadar her türlü meyve-sebze mevsimine göre tüketiciye sunuluyor.

MEVSİMLİK ÜRÜN SATIŞI YAPILIYOR

Ayaş'ın mevsimlik ürün satışlarının yapılabildiği alanda, ilçenin meşhur beyaz dut ve karadut pekmezleri ile reçeli ve şurubu da satılıyor. Ev yapımı turşu, tarhana, makarna gibi ürünlerin yanı sıra nohut, fasulye, mısır, ayçekirdeği, bulgur gibi bakliyatlar da Başkentliler için satış tezgahlarındaki yerini aldı.
Büyükşehir Belediyesi'nin yürüyüş yolu, çocuk oyun parkı ve çöp kutularıyla donattığı Yöresel Ürünler Pazar Yeri'nde ayrıca mantı, gözleme, yaprak sarma, Ayaş Güveci ile meşhur Höşmerim tatlısı da Başkentlilerin ilgi gösterdiği ürünler arasında yer alıyor.

VATANDAŞTAN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Yol üzerinde sıra sıra dizili dükkanlar, Ankara'dan Beypazarı'na doğru giderken, Ayaş'a girmeden önceki son dönemecin ardında bulunuyor. Özellikle şehirlerarası seyahat eden vatandaşların ilgisini çeken satış yerleri, sık sık da Ankara'dan özel olarak gelen müşterilerini ağırlıyor.
Beypazarı gezisinin ardından satış yerlerinde mola veren Talas ailesi, satış yerlerini 'geçerken' görenlerden. Ailece taze meyve-sebze alışverişi yapmanın keyfini çıkaran ailenin büyüklerinden Muharrem Talas, yöresel lezzetlere kolay yoldan ulaşmanın mutluluğunu dile getirdi. Emekliliğin tadını gezerek çıkardığını belirten Talas, "Bu satış yerleri çok güzel olmuş. Hem geleneksel tatlara ulaşmanın hem de taze meyve-sebze almanın keyfini yaşatıyor" diye konuştu. Sincan'da ikamet eden, Ayaş'ta yakın zamanda
görev yapmaya başlayan Doktor Yasin Sert de satış yerlerinin taze meyveye ulaşmanın en kısa yolu olduğunu belirtti. Esnafın güleryüzlü tavrının alışverişi daha keyifli hale getirdiğini vurgulayan Sert, "Burası çok hoş olmuş. Esnaf da çok ilgili" dedi.
Sincan'da yaşayan ve şoförlük yapan Bekir Yüksel ise Ayaş'taki satış yerlerinin düzenli müşterisi olduğunu dile getirdi. Dükkanların ilçeye ekonomik canlılık kazandırdığını ifade eden Yüksel, yöre halkının daha çok sahip çıkmasıyla Ankaralıların ilgisinin artacağını vurguladı.