BIST 10.725
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis zehir tacirlerinin tepesine bindi

Gaziantep'te, yapılan 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda toplam 285 kilo esrar maddesi ele geçirilirken olaylarla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı istihbarat çalışmaları sonucunda Doğu illerinden temin edilen uyuşturucu maddelerin Gaziantep güzergahından batı illerine götürüleceği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan polis doğu illerinden yola çıkan biri kamyon ki aracı takibe aldı. Kente ilk önce giriş yapan kamyon bir süre takip edildikten sonra durduruldu. Polis köpeği Elit kamyon çevresinde kısa süren aramasını tamamlayarak esrarın zula edildiği yere tepki verdi.

Polis, köpeğin tepki verdiği zulayı açınca 105 kilo esrar maddesini buldu. Operasyonlarına ara vermeden devam eden Kaçakçılık ekipleri bu kez kente giriş yapan bir ticari aracı durdurarak arama yaptı. İlk aramalarda bir sonuç alamayan polis, bu kez Elit köpekle aramalarını sürdürdü. Aracın her noktasını kısa sürede tarayan Elit, esrar paketlerinin zulalandığı yeri bularak tepki verdi.

Polis, aracın arka tampon kısmı ve koltukların altını sökerek yaptığı incelemelerde paketler halinde toplam ağırlığı 158 kilo olan esrarı tespit etti. Bu olayda gözaltına alınan K.B. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis operasyonları da saniye saniye kaydetti. Polis kamerasına yansıyan operasyonlarda polis köpeği Elit'in başarısı dikkat çekti. Bu sırada operasyonun ardından Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, paketler üzerinde inceleme yaparak operasyona katılan polisleri tebrik etti.
Son olarak yapılan operasyonda ise bir araç içinde zula edilen 21 kilo esrarda yapılan şok bir baskınla ele geçirildi.

Bu operasyonlarla ilgili gözaltına alınan İ.D., T.K. ve N.O. 'Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan' adli makamlara sevk edildi.