BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Üniversiteliler Kılıçdaroğlu'na inanmıyor

Üniversiteli öğrenciler, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun türban konusundaki görüşlerini samimi bulmuyor.

Abone ol

Çukurova Üniversitesi'ne bugün kayıt için gelen türbanlı öğrenciler, Öğrenci Kayıt Merkezi'nden içeri girerken özel güvenlik görevlileri tarafından başörtülerinin çıkartılması istendi.

Kayıt yaptıracak öğrenciler, camlı bölmede başörtülerini çıkardıktan sonra kayıtlarını yaptırabildiler. Kayıt sonrası yeniden başörtülerini takan öğrencilerden Kadriye Dede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türban sorununu biz çözeriz" sözleri için, "İnanmıyorum doğrusu. Kemal Bey'in yapabileceğine hiç inanmıyorum. Gördük onların genel durumlarını. Yeni bir lider olsa bile CHP'nin bunu başarabileceğini inanmıyorum. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Kendi düşüncelerimiz ve dini özgürlüklerimiz var diyorlar fakat ne kadar özgür olduğumuz belli işte. AK Parti önce türbanı kaldıracağız dedi ama CHP karşı çıktı. CHP'nin yapacağına hiç inanmıyorum. Yapabileceklerse birlikte yapsınlar. Ama iki parti birlikte çözerse seviniriz" dedi.

Kübra N. isimli öğrenci de, "Tabii başörtüsü sorununun kalkmasını istiyorum. Başörtüsünü çıkarıp girmek benim için zor oldu. Diğer arkadaşlar gibi girmek istedim" diye konuştu.

Meral B. adlı öğrenci ise, "Özgür bir eğitim ortamında böyle bir yasağın olmasını çok saçma buluyorum. Türbanı çıkarıp içeri girmek zor oldu. Yarım saat orada oyalandım. Şapkayla içeri girilebiliyorsa ben de girmeliyim" dedi.