BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  GÜNCEL

Avcı'ya destek çıktı

HSYK Üyesi Ertosun, kitabıyla gündeme oturan Hanefi Avcı için, "Eskiden beri bizim söylediklerimizi yazmış" dedi.

Abone ol

HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, Hanefi Avcı'yı daha önce tanımadığını vurgulayarak, ''Bende dürüst bir imaj bıraktı. Yazdıklarının üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum. Bizim eskiden bu yana söylediklerimizi yazdı. Avcı ile aramızda çelişki değil, tam tersine birbirini teyit eden bir durum var'' görüşünü savundu.

Ertosun, HSYK'da düzenlediği basın toplantısında, şahsına ve Kurul'a yönelik basın-yayın organlarında yer alan iddialara cevap verdi. Son aylarda şahsına ve HSYK'ya yönelik ''Eleştiri sınırlarını aşacak şekilde hakaret içeren maksatlı yayınlar'' yapıldığını belirten Ertosun, ''Eleştiri amacı taşımayan, sadece hakaret etme, küçük düşürme ve karalama düşüncesiyle yapılan yayınlarla'' ilgili olarak yasal yollara başvuracağını söyledi.

İNANCA HAKARET İNSAN HAKLARINA AYKIRI

Ertosun, kişisel geçmişi ile inancına ve mezhebine ilişkin bazı yazıların da kaleme alındığını belirterek, ''Laik, demokratik, din ve vicdan hürriyeti olan bir ülkede bu tür davranış biçimleri kabul edilemez. Bu durum her şeyden önce temel insan haklarına aykırıdır'' uyarısında bulundu.

Ertosun, HSYK üyelerinin seçilmeleri, görevleri, yetkileri ile çalışma usul ve esaslarının Anayasa'nın 159. Maddesi'ndeki ilkelere uygun şekilde kanunlarla düzenlendiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

HEDEF GÖSTERİYORLAR

''(Korsan) olarak nitelendirilebilecek bir davranış varsa, bu korsanlık anayasal teminat altındaki HSYK üyelerinin anayasa ve kanunlar çerçevesinde görüşlerini toplantılarda serbestçe ifade etmelerinde değil, tek elden ve organize şekilde anayasal kurumlara ve bu kurumlarda görev yapanlara karşı basın ve yayın yoluyla hedef gösterilerek yapılan saldırılarda aranmalıdır.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

Yine hedefinde bulunduğum odakların şahsımla ilgili başvurdukları diğer bir yöntem de doğrudan muhatap olmadığım kişilerin legal veya illegal yollarla tespit edilen konuşmalarının sanki tarafıymışım gibi manşetlere taşınmasıdır. Hiçbir hukuki ve etik dayanağı olmayan, dürüst ve yansız habercilik anlayışıyla bağdaşmayan, iyi niyet ve basın ahlakı ölçülerinin çok uzağında bulunan bu eylemlere ilişkin olarak da gerekli yasal yollara başvuracağım.''

Ertosun, kendisini ve HSYK'yı hedef alan ''Karalama kampanyası'"na malzeme olan bir başka konunun da HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'le birlikte hazırladıkları ''Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na İlişkin Anayasa Değişikliği Konusunda Analitik Bir İnceleme'' isimli kitabın olduğunu hatırlattı. Bu kitapta, HSYK konusunda yapılan anayasal değişikliklerin değerlendirildiğini belirten Ertosun, kitapçıkta ileri sürülen görüş ve fikirlerin çarpıtılıp değiştirilerek kendisinin ve HSYK'nın siyasallaştığı yönünde yayınlar yapılarak kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını öne sürdü.