BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,36
HABER /  SPOR

Tanyeviç gurur duyuyor

Litvanya'yı yenen basketbol milli takımında Antrenörü Bogdan Tanjeviç şunları söyledi.

Abone ol

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya'yı normal süresi 75-75 berabere biten maçta 95-84 yenen (A) Milli Basketbol Takımı'nda, son 6 takım arasına kalmanın mutluluğu yaşanıyor. Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Litvanya gibi büyük bir takımı 2 kere yenmenin kolay olmadığını belirterek, ''Yenilgiyi asla kabul etmeyen bir takıma sahibim'' dedi.

Tanjeviç, Litvanya karşısında ilk yarıda iyi hazırlanmış pozisyonlar olmasına rağmen çok şut kaçırdıklarını belirterek, şunları söyledi: ''İkinci yarıda biraz daha kendimize geldik. Maçın son 5 dakikasında ve uzatmada ise hem savunmada hem de hücumda yüzde yüz performansımızı sergiledik. Engin, takımın moralini yükselten ve direnen ilk oyuncuydu.

Ender, Erman ve Ersan, çok iyiydi. Takım olarak çok savaştık. İbrahim yoktu, Serkan'ı kaybettik, Cenk sakatlandı. Bu durumda kazanmak çok zordu, ama geride kalan oyuncular çok iyi oynadılar. Böyle bir takıma sahip olduğum için çok mutluyum. Galibiyetin anahtarı takımın moraliydi.''

Ender Arslan ise ilk yarıda çok hata yaptıklarını, ama hiç vazgeçmediklerini ifade ederek, ''Dünya beşinciliğini hak ettik ve bunun için savaşacağız. Son pozisyonda faulü kaçırdım, ama topu kaptım. Sonra da sadece atışı sokmayı düşünüyordum. Takım olarak çok inanıyorduk. Ben değil kim olursa olsun o şutu sokardı'' diye konuştu.