BIST 10.772
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.499,00
HABER /  GÜNCEL

Yeni kart mağdurları yolda

TÜKDER kredi kartı ödemelerinde yeni yapılan değişiklik yeni mağdurlar yaratacağını savundu

Abone ol

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, kredi kart borcu ödemelerinde asgari tutarın yüzde 20'ye çıkarılmasının ''yeni kredi kartı mağdurları yaratacağını'' savundu.

Karagöz, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mart 2006 tarihinde yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası'nın 24. maddesine göre, kredi kartı borcu ödemelerinde yarından itibaren asgari tutarın yüzde 20 olacağını hatırlattı. Kredi kartı borçlarının yüzde 5-10'unu ödeyemeyip kanuni takibe giren on binlerce kredi kartı mağduru bulunduğunu öne süren Karagöz, şunları kaydetti:

''Bu kadar kredi kartı mağduru varken kredi kartı borcunun en az yüzde 20'sinin asgari tutar olarak uygulanmasının yeni kartzedeler yaratacağı, çok canlar yakacağı ve yuvalar yıkacağı aşikardır. Dünyada hiçbir yerde olmayan bu uygulama nedeniyle kredi kartı borçlarının toplum için sorun oluşturacağı, geçici maddelerle sorunun çözümlenemeyeceğini yasanın hazırlanması sırasında defalarca dile getirdik.

Yasanın 24. maddesi resmen krize davetiye çıkarmaktadır. İlgililer ve yetkililer, bu durumu göz önünde bulundurarak çözüm üretmeliler. Tüketicilerimizin de yasanın bu maddesini gözönünde bulundurarak harcamalarını ona göre yapmalarını, mümkünse nakit çekmemelerini, asgari ödemelerini zamanında yapmalarını öneriyoruz.''