BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.514,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

E-kayıtta velilere ek süre

Veliler, 8 Eylüle kadar ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuracaklar.

Abone ol

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir'deki ''e-kayıt projesi'' kapsamında, bugüne kadar elektronik ortamda çocuğunu okula kaydettiremeyen veliler, 8 Eylüle kadar ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuracaklar. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Yüksel Özden, söz konusu illere gönderdiği yazıda İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir'de ilköğretim okullarına elektronik ortamda kayıt alındığını anımsattı. Bu kayıtlarla ilgili olarak daha önce iki ayrı genelge yayımlandığını kaydeden Özden, 21 Ağustosta yayımlanan genelgede kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, ana sınıfında okumuş öğrencilerin aynı okula devam etmesi, çalışan anne-babaların işyerlerine yakın okula çocuğunu kayıt yaptırabilecekleri ve boş kontenjan olması halinde gerekli şartları taşıyanların nakil yoluyla yerleştirilecekleri yönünde açıklama yapıldığını ifade etti.

YENİDEN AÇIKLAMA

Özden, söz konusu illerden gelen talepler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğunu belirtti. Özden'in, illere gönderdiği yazıya göre, elektronik ortamda çocuğunu hiçbir şekilde kayıt ettiremeyen veliler 8 Eylüle kadar ikamet ettikleri ilçe milli eğitim müdürlüklerine, çocuklarının nüfus cüzdanı ve ikamet belgesiyle başvuracaklar. Çocuğun kaydı burada elektronik ortamda yapılacak. Daha önce başvuru yapıp kaydı reddedilen veliler, e-kayıt öğrenci yetiştirme sonuç formundaki istenilen belgelerle, ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak kayıt yaptırabilecekler. Sonuç formunda istenilen nüfus cüzdanı ile son 2 aya ait elektrik, su ya da doğalgaz faturalarından birinin ibrazı yeterli olacak.

Elektronik ortamda kayıt yaptıran ancak daha sonra yayınlanan genelgedeki haklardan yararlanmak isteyen veliler, çocuğunu aynı ilçedeki okula nakil yaptırmak istiyorsa ikamet ettiği ilçe milli eğitim müdürlüğüne, başka bir ilçedeki okula nakil yaptıracaksa o ilçenin milli eğitim müdürlüğüne istenilen belgelerle birlikte 8 Eylüle kadar başvuracak. Bölgesindeki ilköğretim okuluna elektronik ortamda yeni kayıt yaptırmayan ve sisteme girmeyen öğrenci velileri 21 Ağustosta yayımlanan genelgede belirtilen imkanlardan yararlanamayacaklar.

İSTENEN BELGELER

Çocuğunu nakil yaptırmak isteyen velilerden, kardeşin okuduğu okuldan veya çocuğun anasınıfında okuduğu okuldan resmi yazı istenecek. Kamu kuruluşunda çalışanlar çalıştıkları kurumlardan resmi yazı getirecekler. Sigortalı iş yerinde çalışanlardan, çalıştıkları iş yerinden çalıştıklarına dair yazı ile kayıtlı bulundukları sosyal güvenlik kurumundan son 2 aya ait ödenmiş sigorta prim belgesi istenecek.

Bağ-Kur'a bağlı çalışanların ise Bağkur bölge müdürlüklerinden Bağ-Kur'lu olduklarına dair yazı ile bağlı bulundukları meslek odasından yazı almaları gerekiyor. İlçe milli eğitim müdürlüğü öğrenci yetiştirme komisyonları, nakil başvurularını 11 Eylüle kadar inceleyerek, başvurusu uygun bulunan öğrencileri elektronik ortamda yerleştirecekler. Kontenjan fazlası başvuru olması durumunda kura yoluyla yerleştirme yapılacak. Çekilen kurada yerleştirilemeyen öğrenciler ilk kayıt oldukları okullarında öğrenimlerine devam edecekler.