BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,87
HABER /  GÜNCEL

Ahırda internetsiz kafe

Burdur'da bir kişi, büyükbaş hayvan yetiştirdiği ahırı internet kafe haline getirdi.

Abone ol

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde bir kişi, büyükbaş hayvan yetiştirdiği ahırı internet kafe haline getirdi. 6 bilgisayarla hizmet veren kafede internet bağlantısı bulunmuyor. Bucak'ın bin 900 nüfuslu beldesi Çamlık'ın ilk internet kafesi, Ömer Uyanık adlı ilkokul mezunu girişimci tarafından, bir ahırda açıldı. Hayvan yetiştirirken, çağın ''internet çağı'' olduğuna karar verdiğini anlatan Uyanık, satın aldığı 6 bilgisayarı yeniden düzenlediği ahırına kurarak beldenin ilk ''internet'' kafesinin sahibi oldu.

Ömer Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle çocukların internet kafeye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, ''Ancak ne yazık ki kafemde internet sorunum var. Türk Telekom'a başvurmama rağmen hala şubat ayından bu yana ADSL bağlantısı yapılamadı. İnternete sadece ana bilgisayar, 146 numaralı telefon hattı üzerinden bağlanıyor. O da çok pahalı'' dedi.

Kafeye gelen çocukların internet olmadığı için bilgisayarda yüklü oyunları oynadığını belirten Uyanık, saati 1 YTL olan kafeye belde halkının da büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Çocukların eğitimleri için katkı sağlamak istediğini de kaydeden Uyanık, ''Benim amacım çocukların ders konularında internetten araştırmalar yapmalarını sağlamak. Elimden geldiğince beldeme teknolojiyi getirmeye çalışıyorum. Kafamda yeni projeler var ve halka hizmet vermeye devam edeceğim'' dedi.