BIST 10.247
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,44
HABER /  GÜNCEL

Tanıkların ağzından o anlar

ABD konsolosluğu önünde kıyamet koptu. 7-8 dakika süren çatışma çok şiddetliydi. Görgü tanıkları o dehşet anlarını anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre saldırganlar Reno-kongo marka bir araçla olay yerine geldiler. Önce araçtan inmeden polis kulubesini ateşe tuttular.

Polis memurlarından biri açılan ilk ateşte öldü. Ardından diğer polis vurulup yere düştü. Bir görgü tanığı şöyle anlatıyor;

"Arabadan inip, o yere düşen polisin üstüne ateş açmaya devam ettiler. Çok ürkütücü bir andı."

Daha sonra içerden gelen bir polis, saldırganlarla çatışmaya başladı. Onun açtığı ateş sonucu teröristlerden vurulanlar oldu. Görgü tanıklarına göre o polis de çatışmada vuruldu.

NTV'deki canlı yayınına katılan Konsolosluk çalışanı ise o anları şöyle anlattı; "Saldırı direkt polis noktasında olay oldu. Alt kapı, güvenlik giriş kapısına saldırı yapıldı. Çatışma 7-8 dakika sürdü."

Dışarı çıkan her polis vuruldu

Habertürk'e bağlanan bir görgü tanığı şunları söyledi: "Polis kulübesinden çıkan her polis vuruldu. 20 el ateş edildi. Savaş hali vardı. Kafamı yere uzattım. İnsanlar sağa sola kaçıştı. Panikten bulunduğum kafetaryada masalar devrildi camlar kırıldı.

Polis dışarı çıktı yere düştü

CNN Türk'e bağlanan bir görgü tanığının anlattıkları dehşet vericiydi:
Arabadakilerin halinden şüphelehmiştim. Sıcak havada mont giyiyorlardı. Polis zannettim. Arkamı döndüm silah sesleri geldi. Kulübeye 1.5 metre mesafeden ateş ediyorlardı. Polis dışarı çıktı ateş etti yere düştü. Bir tanesi de kulübeye girdi. O sırada iki terörist yaralandı yere düştü. Son bir tane de durmadan kulübeye ateş ediyordu. Mermisi bitti ya da silahı yere düştü. Eğildiği an kulübeden çıkan polis kafasına ateş etti.